Развитието на деменция в по-късна възраст поражда най-голям страх у

...
Развитието на деменция в по-късна възраст поражда най-голям страх у
Коментари Харесай

Деменцията е най-големият страх за хората на и над 55 години

Развитието на деменция в по-късна възраст поражда максимален боязън у хората на и над 55 години, написа в. "Дейли експрес ".

Изданието се базира на резултатите от изследване, направено във Англия преди днешния Световен ден за битка с заболяването на Алцхаймер - най-разпространената форма на деменция.

Във видеото горе: Учените считат, че Алцхаймерът е заложен в човешката еволюция.

Макар да се допуска, че им предстоят златните години в живота, за доста хора мисълта за старостта е помрачена от визията по какъв начин би изглеждала тя.

Четирите неща, които ще удължат живота ни

Да остарееш за един ден

Двойка чества 55г. брак, обличайки сватбените облекла

Проучването, осъществено от маркетинговата компания "Минтел ", демонстрира, че най-големият боязън за хората на и над 55 години, обвързван със старостта, е евентуалният риск от развиване на деменция. От това се притесняват 56% от индивидите на тази възраст и 59% от хората на възраст сред 65 и 74 години.

Наближаването на старостта поражда паники и за общото здраве, финансовото състояние и вероятността за настаняване в дом за възрастни хора.

Самотата също плаши хората на тази възраст, както и опцията да станат жертва на измамници.

От друга страна жителите на Острова не се тормозят по какъв начин напредването на възрастта се отразява върху външността им - едвам 8% се тревожат, че наподобяват остарели.

Деменцията е термин, обозначаващ набор от признаци, измежду които загуба на паметта или мисловни проблеми. Най-често заболяването визира хора над 65 години. Болестта не прави разграничаване. Деменцията може да засегне всеки, без значение от неговите среда, обучение, метод на живот, състояние.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР