Развитието на българското здравеопазване трябва да премине в нов етап

...
Развитието на българското здравеопазване трябва да премине в нов етап
Коментари Харесай

Ананиев: Липсват медицински специалисти

„ Развитието на българското опазване на здравето би трябвало да премине в нов стадий и стъпките, които подхваща актуалният екип на Министерството на здравеопазването, са точно в тази посока “. Това съобщи президентът на Световната здравна асоциация проф. Леонид Айделман по време на среща с министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, оповестиха от здравното министерство. Проф. Айделман е на посещаване в България във връзка Десетия интернационален медицински конгрес на Югоизточноевропейския медицински конгрес (ЮЕМФ), който се открива на следващия ден в столицата, съобщи БГНЕС.
Световната здравна асоциация е основана след Втората международна война и все още съставлява близо 9 милиона лекари по света. Основната ѝ цел е да работи за одобряването на най-високите вероятни стандарти за етично държание и грижи от страна на лекарите.
Министър Ананиев и проф. Айделман разискаха редица проблеми в областта на опазването на здравето, пред които са изправени огромна част от страните в Европа и света. Сред тях са неналичието на медицински експерти, високите разноски за лекарства и недофинансирането на бранша. Здравният министър уточни, че измежду дилемите, които си е сложил, е подобряването на здравната грижа за хората и рационалното разходване на средствата за опазване на здравето в интерес на пациентите. В тази посока са и дейностите по построяването на Националната здравноинформационна система, следенето на резултата от терапиите с някои лекарства и въвеждането на правила за добра здравна процедура.
Кирил Ананиев срещна президента на Световната здравна асоциация с предлагането за смяна на настоящия у нас здравноосигурителен модел, който по думите на министъра, към този момент е привършен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР