Развитието и подкрепата на малкия и средния бизнес е приоритет

...
Развитието и подкрепата на малкия и средния бизнес е приоритет
Коментари Харесай

Валя Чилова: Развитието и подкрепата на малкия и средния бизнес е приоритет за нас

Развитието и поддръжката на дребния и междинния бизнес е приоритет за нас. Това съобщи ръководителят на Предприемачи ГЕРБ Валя Чилова по време на откриването на третия народен конгрес на ПГЕРБ „ Предприемачество. Развитие. Перспективи “. Събитието се организира в гр. Поморие, а негови уредници са ПГЕРБ, Сдружение „ Граждани за европейско развиване на България “ и Фондация „ Ханс Зайдел “.

„ Кои са провокациите пред стопанската система, бизнеса и страната. Какви са механизмите и финансовите принадлежности за стимулиране на предприемачеството. Това са въпросите, които ние, бизнесмените, би трябвало да обсъждаме и съм радостна, че с над 150 сътрудници от цялата страна ще имаме опцията да обменим опит и положителни практики в границите на този конгрес “, сподели още Чилова.

„ За мен е чест Поморие да е хазаин на събитието. Без предприемаческия дух няма по какъв начин да вървим напред и да се развиваме. С конгреси като днешния се демонстрира какво страната прави за нас. Вчера бе открита многофункционална спортна площадка в Поморие, без вашите планове и поддръжка няма по какъв начин да развиваме нашите политики “, показа кметът на Поморие Иван Алексиев.

Областният координатор на ГЕРБ-Бургас и депутат Димитър Бойчев разяснява, че провеждането на сходни конгреси се трансформира в сполучлива традиция на ГЕРБ. „ От 13 общини ГЕРБ имаме 9 кмета. Те са втори и трети мандат, всички те смениха представители на Българска социалистическа партия и това провокира бурното развиване на общини им. Пример за отношението на страната към бизнеса е пътят Бургас-Слънчев бряг “, добави бургаският народен представител. Той предложи да бъде изработен районен конгрес, отдаден на туризма, преди идващия летен сезон.

Представителят на Фондация “Ханс Зайдел” за България Богдан Мирчев показа, че наситената стратегия на форума ще даде опция на всички да зададат своите въпроси и да обменят положителни политики, които са осъществили. „ По този метод се подтиква развиването на бизнеса у нас “, акцентира Мирчев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР