Развитието и финансирането на обществените медии обсъдиха на работна среща

...
Развитието и финансирането на обществените медии обсъдиха на работна среща
Коментари Харесай

Работна среща за финансирането на обществените медии

Развитието и финансирането на публичните медии разискаха на работна среща управленията на Българска национална телевизия и БНР с депутати и представители на Министерството на финансите. Заради тежкото финансово положение на малкия екран до началото на октомври ще бъде направен и показан възстановителен проект. Предстои разискването и на законодателни промени.

Промяна, незабавни ограничения и поддръжка бяха думите, които сплотиха всички участници в срещата, проведена от Комисията по просвета и медии. Разговорите за положението на публичните медии продължиха близо два часа.
Емил Кошлуков, ген. шеф на Българска национална телевизия: Всички обявиха, че с този бюджет не можем да продължим, а при поетите отговорности и недостиг, ще се наложи поддръжка.
Абосолютно всички поддържаха предложенията ни, несъмнено в границите на бюджета комисията сподели, че желае да работи на момента, с цел да може да разгърне малко по-висшия бюджет. Министерството на финансите беше малко по-консервативно, само че съгласно мен извънредно добре схващат положението на Българска национална телевизия сега.
Борислав Велков, член на Обществения съвет на Българска национална телевизия: Най-важното за нас е, че има консенсус. Аз като представител на Обществения съвет виждам консенсус, което извънредно ме успокоява.
Промени ще има и в закона, а посоката им ще обясни с представянето на другите оферти.
Дияна Саватева, зам.-председател на Комисията по просвета и медии: Още при започване на идната седмица чакаме оферти за законодателни промени, от експертите, от хората, които работят на терен. Като комисия ние поехме обвързване за основаване на работна група.
Най-важни остават стъпките, с които Българска национална телевизия да спре да натрупа задължения и да понижи настоящия недостиг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР