Развитие по казуса с гимназия Свети Патриарх Евтимий в Асеновград

...
Развитие по казуса с гимназия Свети Патриарх Евтимий в Асеновград
Коментари Харесай

Община Асеновград: Контролът на ПГ „Св. П. Евтимий” е ангажимент на МОН

Развитие по проблема с гимназия " Свети Патриарх Евтимий " в Асеновград с реакция от Общината.
Припомняме, че по-рано учители от асеновградското школо се жалваха до Министерството на образованието (МОН), Районно ръководство на образованието-Пловдив и учителските синдикати против дейностите на своята шефка. Когато Ели Аврионова встъпила в служба като шеф, почнало текучество на преподаватели, както и чиновници на помощния личен състав. 

" Във връзка с изявления в медиите и след постъпилата в община Асеновград тъжба от Димитринка Радомирова, по отношение на създалата се обстановка в ПГ „ Свети Патриарх Евтимий ” в града, общинското управление показва следната позиция:
Информацията, разказана в журналистически материал, е същата като тази, в жалбата на госпожа Радомирова, с молба да бъде осъществена инспекция по правомерно разходване на бюджетни средства в учебното заведение. С оглед на това, че образователното заведение е държавно, а не общинско и контролът по активността на ПГ „ Свети Патриарх Евтимий ” е ангажимент на Министерството на образованието и науката (МОН), като принципал, и на Регионално ръководство на образованието (РУО) – Пловдив, сигналът е изпратен по подготвеност до двете държавни институции за следващи дейности. Община Асеновград се ангажира да наблюдава случая и да спомага с всички нужни средства за разрешаване на назрелия спор.
Гледната точка на засегнатите страни може да прочетете в този материал.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР