Развитие на остеопороза – как да разпознаете появата на болестта?

...
Развитие на остеопороза – как да разпознаете появата на болестта?
Коментари Харесай

Развитие на остеопороза – ето кои са скритите признаци

Развитие на остеопороза – по какъв начин да разпознаете появяването на заболяването?

Това е доста рискова болест и постоянно води до неработоспособност и гибел! Не позволявайте това да се случи!

Това положение кара костите ни последователно да отслабват, а костната маса понижава фрапантно. В резултат на това костите стават доста по-крехки, което доста усилва риска от пострадвания и счупвания.

Особено постоянно се демонстрира при дами над 45 години, когато костната маса стартира да понижава по-интензивно.

Това може също да бъде унаследен проблем или резултат от недохранване и погрешно хранене, както и при неналичието на физически извършения.

Погрижете се за себе си и бъдете здрави! При дамите остеопорозата може да форсира развиването си след менопаузата, защото равнището на хормона естроген е доста понижено.

Някои от най-забележимите признаци, които могат да подсказват за развиването на остеопороза, са изброени по-долу.

И също по този начин би трябвало да споменем, че остеопорозата е съвсем безсимптомно заболяване. Ето за какво е значимо да обърнете внимание на тези признаци:

Два ясни признака на остеопороза – съществуване на деформации в гръбначния дирек, мощна мускулна болежка, болежка в шията, загубата на тегло също е допустимо.

Слабост в костите, която предизвиква чести пострадвания и счупвания на бедрата, китките и прешлените. Тя може да бъде съпроводена и от видимо понижаване на растежа.

Тези признаци могат да се появят при остеопороза. Възможно е обаче да има и други аргументи, по тази причина е целесъобразно да се консултирате с доктор.

Причини за остеопорозата
Недостатъчният банкет на калций е честа причина за появяването на остеопороза. Костите се нуждаят от задоволително калций през целия живот, с цел да са мощни и здрави.

Ако пушите и/или пиете прекалено много алкохол, сте изложени на огромен риск от остеопороза. Тъй като тези неприятни привички затрудняват усвояването на калция.

Остеопорозата в началния етап може да протича без признаци, само че с течение на времето може да аргументи мощна болежка в костите.

В хода на болестта болката може да стане по-остра и да продължи няколко месеца.

Вижте още: Почистване на белите дробове при пушачи с домашна запарка

И също по този начин са нужни и други витамини и минерали, изключително магнезий и витамин D.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР