Развитие. Дума:Задържаха убиеца на Виктория в Германия 21-годишният ром от

...
Развитие. Дума:Задържаха убиеца на Виктория в Германия 21-годишният ром от
Коментари Харесай

Преглед на печата

Развитие.

" Дума ":

Задържаха килъра на Виктория в Германия

21-годишният ром от Русе Северин Надеждов Красимиров е арестуван в Германия за жестокото ликвидиране на журналистката Виктория Маринова. Новината бе публикувана късно във вторник, само че публично бе оповестена през вчерашния ден сутринта на брифинг в Министерския съвет от премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Младен Маринов и основния прокурор Сотир Цацаров. Борисов съобщи, че тези дни преднамерено са пускани " партенки " за пресата, с цел да не подплашат килъра и той да се укрие.

Красимиров е престъпно регистриран за кражба на цветни метали през 2007 година Той е някогашен боксьор и цяла нощ се е наливал с алкохол, преди да извърши закононарушението. Домът му е покрай мястото на убийството, сподели министърът. По думите му има 100% съвпадане на ДНК. Очакваме още доказателства, които да свържат причинителя директно с жертвата, посочи той. Престъплението не е планувано. Още в неделя Северин напуснал страната през " Дунав мост " с другар, с цел да се укрие при майка си в Германия. Движението му е следено, обитавал е на територията на три немски провинции. Красимиров още не е разпитван от български прокурор или проверяващ служител на реда. Маринов дефинира килъра като психологично болен човек с нужда от полово облекчаване. Разследващите издирвали възможни съучастници и мотиватори на килъра.

Запор.

" Сега ":

Имущество на Ценко Чоков за 3,2 млн. лева беше запорирано

Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) изиска да се запорира имущество за над 3.2 млн. лева на някогашния кмет на село Галиче Ценко Чоков. Председателят на комисията Пламен Георгиев посочи, че съдът е почел към този момент настояването. То е било направено на база на обвиняването на Чоков от май 2016 година, съгласно което той е управлявал незаконна група за лихварство.

Георгиев изясни, че запорираната сума е върху цялото движимо и недвижимо имущество на семейството Чокови. " 153 парцела общо са запорирани - на господин Чоков, на неговата брачна половинка и на синовете им. Освен аграрни парцели, апартамент в София, както и коли на синовете му и на него самия ", сподели Георгиев, представен от БНР.

Поръчки.

" 24 часа ":

Обществени поръчки за близо 7 млн. лв. са безпричинно извършени

Неоснователно извършени публични поръчки за близо 7 милиона лв., откри Агенцията за държавна финансова ревизия през третото тримесечие на годината. Става дума за 40 случая.

Общо за интервала юли - септември финансовите инспектори са ревизирали поръчки за над 260 млн. лв., съобщи БНР.

Медии.

" Монитор ":

Делян Пеевски: Олигарсите, които през вчерашния ден участваха в разграбването на националния капитал посредством бандитската приватизация, през днешния ден самодоволно размахват пръст като ментори

Уважаеми Госпожи и Господа,

Повече от пет месеца Комисията за защита на конкуренцията не се произнася по настояването за утвърждение на договорката за придобиването на " Телеграф Медиа " от страна на купувача " Ню Имидж Медиа ", което е неприемливо и не кореспондира със периодите, които Комисията ползва при сходни процедури.

Вероятно повода не е в сложността на утвърждението, а във обстоятелството, че касае обвързвана с мен медия. Не мога да търпя сходен двоен стандарт от страна на държавния регулаторен орган, заради което през днешния ден отдръпнах настояването за утвърждение, като декларирам, че се отхвърлям и от договорката. Също през днешния ден учредих фондация " Телеграф ", чиято съществена цел ще е развиването на медийния пазар, повишението на професионализма, морала и обективността в журналистическата специалност, както и битката против подправените вести във всичките им форми. С оглед на тази цел, в управителния съвет на фондацията ще вземат участие единствено изявени български публицисти, които постоянно намерено са отстоявали истината и не се опасяват да изразят персоналната си позиция.

Рокада.

" Сега ":

ГЕРБ върна ексминистър Николай Нанков в държавното управление

Бившият районен министър Николай Нанков, който напусна държавното управление по гледище на премиера Бойко Борисов поради тежката злополука край Своге, лишила живота на 20 души, безпроблемно се завърна в него като зам.-министър. След оставката Нанков стана народен представител от ГЕРБ, само че през вчерашния ден Народното събрание го освободи по негово искане. По-малко от час по-късно стана ясно, че Борисов е издал заповед, с която го назначава за зам.-министър в районното министерство.

Рокадата стана допустима, откакто от поста си на зам.-министър бе освободена Малина Крумова. За нея също незабавно бе открита нова служба. Първо бе оповестено, че влиза в политическия кабинет на премиера Бойко Борисов като консултант. По-късно вицепремиерът Томислав Дончев посочи, че на Крумова ще бъде предоставено да оглави и образува новата организация за пътна сигурност. Идеята за основаването на новото държавно ведомство се появи точно след случая край Своге.

Гласуването на оставката на Нанков в Народното събрание не мина без разпри сред ръководещите и опозицията. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР