Развалените зъби могат да ви докарат много проблеми, особено със

...
Развалените зъби могат да ви докарат много проблеми, особено със
Коментари Харесай

Учени огласиха голяма опасност от развалените зъби

Развалените зъби могат да ви докарат доста проблеми, изключително със сърцето! Установено е, че при хората с неизлекувани зъбни инфекции и болести на венците, рискът от сърдечносъдови болести се покачва тройно.
Въпреки че за връзката сред здравето на устната празнина и сърдечносъдовите болести се знае от дълго време, ново изследване потвърждава, че този риск е доста по-висок, в сравнение с се е считало до момента.
Предишни проучвания демонстрират, че неприятното положение на венците е обвързвано с диабет, Алцхаймер и здравословни проблеми по време на бременност. Когато откриватели от Университета в Хелзинки са следили за сърдечното здраве на 508 души на междинна възраст 62 години, те са открили, че 169 от тях са с остри сърдечносъдови проблеми, които са директно свързани с подценени инфекции на зъбите и венците. Оказва се, че при хората с положително орално положение, рискът от сърдечни проблеми е доста по-нисък, а при тези, които от дълго време не са посещавали зъболекаря си, рискът от сърдечносъдови болести е нараснал с 2.7 пъти.Обикновено оралните инфекции се показват като инфектиране, само че от време на време няма явни признаци. Специалистите по орално здраве предлагат да допълните лекуването с разчистване на зъбите 2 пъти на ден и понижаване на количеството сладки храни в дневното меню.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР