Разузнавателното управление на министерството на отбраната на САЩ предполага, че

...
Разузнавателното управление на министерството на отбраната на САЩ предполага, че
Коментари Харесай

Разузнаването на САЩ разказа за плановете за смяна на властта в Русия

Разузнавателното ръководство на министерството на защитата на Съединени американски щати допуска, че Кремъл е уверен в устрема на Америка да смени режима в Русия. В обнародван в сряда отчет на ръководството за разузнаване с името „ Военната мощност на Русия ” се твърди, че Русия изпитва „ съществено и непроменяемо съмнение към напъните на Съединени американски щати за налагането на демокрацията в целия свят ”. „ Москва се притеснява, че опитите на Съединени американски щати да диктуват системата на допустимите интернационалните правила заплашват основите на кремълската власт, тъй като с това те дават на другите страни правото да се месят във вътрешните каузи на Русия”, се споделя в отчета.

Заедно с това създателите на отчета означават, че Русия възприема Съединени американски щати като „ главният фактор за развиване на рецесията в Украйна и е уверена, че „ арабската пролет” и свалянето на някогашния украински президент Виктор Янукович са последните стъпки в от дълго време основаната система за определяне на режими, ръководени от САЩ”. При това като образец се сочат американските акции в Косово, Ирак и Либия, както и „ цветните революции” през 2003 и 2005 година в Грузия и Украйна.

В отчета от 116 страници също се прави разбор на положението на Водоснабдителна система на Русия, при което създателите признават, че сега „ въоръжените сили се намират в подем”, а съветската войска е „ способна да извършва целия набор модерни бойни задачи”.

В последна сметка, разследващото ръководство на Съединени американски щати отбелязва, че намесата на Русия в сирийския спор единствено е довела до укрепването на позициите на президента Башар Асад, а „ разрешаването на спора е станало невероятно без присъединяване на Москва”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР