Разузнавателните служби на САЩ не са предали на руските си

...
Разузнавателните служби на САЩ не са предали на руските си
Коментари Харесай

Ню Йорк Таймс: САЩ са скрили от Русия информация за заплахата от терористичната атака

Разузнавателните служби на Съединени американски щати не са предали на съветските си сътрудници цялата информация, с която са разполагали за опасността от терористичен акт в кметството на " Крокус ", тъй като са се страхували да не разкрият източниците си, написа " Ню Йорк Таймс ", като се базира на представители на европейските и американските служби за сигурност.

" Враждебните връзки сред Москва и Вашингтон попречиха на американските чиновници да предадат информация за проекта (на терористите) повече от нужното от боязън, че съветските управляващи могат да научат за техните разследващи източници или способи ", написа изданието.

Както съобщи шефът на ФСБ Александър Бортников, информацията за подготовката на терористичен акт в Русия при започване на март, предадена от Вашингтон, е била от общ темперамент и специфичните служби на Руската федерация са реагирали на нея. В същото време той означи, че данните на Съединени американски щати за планувани терористични офанзиви не постоянно са съответни и би желал те да съдържат повече детайлности.

Вечерта на 22 март е осъществено нахлуване против концертната зала Crocus City Hall в Красногорск край Москва. Няколко души нахлуха в постройката и стреляха по хората от упор с автомати. После възпламениха огън на няколко места, вследствие на което покривът се срути, а залата изгоря изцяло.

В сряда вечерта Министерството на изключителните обстановки разгласява нов лист на починалите при нападението, който включва 143 имена. По последни данни 182 души са били ранени.
По случая е формирано наказателно дело по член " Терористичен акт ".

Извършителите бяха арестувани рано сутринта на 23 март в Брянска област. Оказа се, че те са жители на Таджикистан. Пътували са с автомобил към границата с Украйна. Басманният съд в Москва ги изпраща в ареста до 22 май. По делото са арестувани общо 11 души.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР