Разузнавателните служби на Германия обявиха, че е възможно Русия да

...
Разузнавателните служби на Германия обявиха, че е възможно Русия да
Коментари Харесай

Германското разузнаване: От страх да не загуби властта, Путин може да използва ядрено оръжие в Украйна

Разузнавателните служби на Германия оповестиха, че е допустимо Русия да употребява нуклеарни оръжия в Украйна, защото загубата на войната може да съставлява „ екзистенциална опасност за ръководството на Путин “. Това пише Spiegel.

Ръководителят на Федералната разследваща работа Бруно Кал счита, че нещата могат да стигнат до потреблението на " субстратегическо нуклеарно оръжие " на територията на Украйна. Путин може да предприеме такава стъпка, с цел да наложи диктувания от Русия мир на Украйна, доколкото съветската страна не демонстрира признаци на предпочитание за компромис при възможни договаряния.

Кал означи, че неговата работа не разполага с доказателства, че Русия възнамерява да употребява стратегически или тактически нуклеарни оръжия. Но акцентира, че загубата на войната в Украйна може да „ съставлява екзистенциална опасност за ръководството на Путин “.

В същото време немските разследващи служби упрекнаха Путин, че е атакувал целия Запад, когато е взел решение за пълномащабно навлизане в Украйна.

Кал назова дейностите на Путин в Украйна " оповестяване на война на целия свободен, либерален свят ".

Томас Галденванг, президент на Службата за отбрана на конституцията (BfV), също даде своята оценка на събитията в Украйна.

„ Тлеещото редовно съревнование бе превърнато в открита битка “, сподели той.

Галденванг добави, че съветската инвазия в Украйна " промени разпоредбите на играта " във всички области на политиката, свързани със сигурността. Това има директно влияние върху вътрешната сигурност на Германия.

През април федералното държавно управление експулсира 40 съветски шпиони от страната. Според шефа на BfV обаче това надалеч не са всички съветски сътрудници.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР