Разузнавателните данни, че Русия най-вероятно е плащала бонуси за убийството

...
Разузнавателните данни, че Русия най-вероятно е плащала бонуси за убийството
Коментари Харесай

Нови проблеми за Тръмп заради пренебрегната разузнавателна информация за Русия и Афганистан

Разузнавателните данни, че Русия най-вероятно е плащала бонуси за убийството на американски бойци в Афганистан, провокират необичайно безмълвие от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и неговите висши чиновници по националната сигурност по отношение на въпроса какво да се прави във връзка с вълната от експанзия на Москва, написа в. " Ню Йорк таймс ".

Тръмп упорства, че в никакъв случай не е виждал тази разследваща информация, макар че тя е била част от материалите, с които той ежедневно е бил запознаван, като това е станало единствено няколко дни преди подписването на спокойно съглашение с талибаните през февруари. Белият дом споделя, че даже не е било подходящо президентът да бъде запознаван с това, тъй като той преглежда единствено " тествани " разследващи данни. Подобно изявление се посреща с подигравка от чиновници, които години наред са се занимавали с ежедневните президентски брифинги и съгласно които е най-ценно, когато има разнообразни тълкувания и различни пояснения.

Не е нужно обаче да имаш разрешение за достъп до документи с най-високо равнище на дискретност, с цел да видиш, че броят на съветските експанзии през последните седмици съперничи на количеството им в някои от най-напрегнатите моменти на Студената война, отбелязва американското издание.

Те включват нови хакерски атаки против американци, работещи от у дома, с цел да се употребяват уязвимите места на техните корпоративни системи, както и продължаващите опасения от нови тактики за съветско въздействие върху изборите в Съединени американски щати през ноември, а край крайбрежията на Аляска съветски изтребители тестват бдителността на американската военновъздушна защита, която изпраща военни самолети, с цел да ги пресрещнат.

Всичко това е част от " най-новата от поредицата ескалации от режима на Путин ", както се изрази неотдавна водачът на републиканското болшинство в американския Сенат Мич Макконъл.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР