Разузнавателната общност на САЩ обмисля възможността три мистериозни неидентифицирани обекта,

...
Разузнавателната общност на САЩ обмисля възможността три мистериозни неидентифицирани обекта,
Коментари Харесай

САЩ допускат въздушните обекти да са с търговско предназначение

Разузнавателната общественост на Съединени американски щати обмисля опцията три мистериозни неидентифицирани обекта, свалени от американски изтребители, да са били свързани с комерсиална или друга доброжелателна цел. Това съобщи във вторник Белият дом, представен от " Ройтерс ".

Джон Кърби, представителят по националната сигурност, призна, че Съединените щати към момента нямат безапелационни заключения  за произхода на трите обекта.

Той сподели, че частите от обектите са в труднодостъпни региони - два в замръзналия север и един в езерото Хурон. Кърби сподели, че отломките се оказват сложни за изваждане.

Той сподели, че няма индикации обектите да са свързани с китайската стратегия за шпионски балони. Американски изтребител на 4 февруари смъкна китайски балон на огромна надморска височина край крайбрежията на Южна Каролина, откакто мина през Съединените щати.
 Военните на Съединени американски щати смъкнаха четвърти обект - този път над езерото Хюрън
Военните на Съединени американски щати смъкнаха четвърти обект - този път над езерото Хюрън

Това е четвърти подобен обект над Америка за седмица

Кърби удостовери, че изтребителят, който е свалил обекта над езерото Хурон, е пропуснал с  първоначална ракета и е кацнал в езерото.

При липса на друго пояснение Кърби сподели, че разследващите общности обмислят опцията  обектите да са балони, " свързани с някаква комерсиална или доброкачествена цел ".

Припомняме, че през последните дни американската войска смъкна три подозрителни обекта над Северна Америка. Това стана откакто Съединените щати смъкнаха обект, който съгласно тях е китайски шпионски балон край крайбрежията на Южна Каролина на 4 февруари, откакто той се носеше през континенталните Съединени щати в продължение на дни. В отговор на китайския балон Съединените щати отложиха визитата на държавния секретар Антъни Блинкън в Пекин.

Китай твърди, че балонът е бил граждански проучвателен транспортен съд, който по простъпка се е отклонил от курса и упрекна Съединените щати в несъразмерна реакция.

Пекин от своя страна съобщи, че американски балони са прелетели на огромна височина над въздушното му пространство без позволение повече от 10 пъти от началото на 2022 година Изявлението наля масло в огъня, разширявайки дипломатическия спор, откакто американските военни смъкнаха китайски шпионски балон по-рано през месеца, оповестява Ройтерс.

От предходната година балоните на Съединени американски щати са направили повече от 10 противозаконни полета в китайското въздушно пространство без утвърждението на съответните китайски отдели, съобщи представителят на китайското външно министерство Ван Венбин.

Той не даде елементи дали балоните са били военни или шпионски. Венбин уточни, че Китай е реагирал отговорно и професионално на нахлуванията във въздушното му пространство.
 За Сноудън балоните над Съединени американски щати са отклонение на вниманието
За Сноудън балоните над Съединени американски щати са отклонение на вниманието

Според него, в тази ситуация " Северен поток "

Странни обекти бяха видяни

Всички те породиха и редица спекулации, измежду които даже извънземни обекти. 

" Иска ми се да са извънземни, само че не са ". Това написа в " Туитър " Едуард Сноудън, някогашният чиновник на Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати. Така той разяснява обстановката със свалените балони и неидентифицираните летящи обекти в Съединени американски щати и Канада. По негово мнение суматохата е преднамерено провокирана за отклонение на вниманието от случилото се със " Северен поток ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР