Разузнаването на Украйна се е сдобило с пълната техническа документация

...
Разузнаването на Украйна се е сдобило с пълната техническа документация
Коментари Харесай

Мишена номер 1. Украинското разузнаване е получило подробната техническа документация на Кримския мост -

Разузнаването на Украйна се е сдобило с цялостната техническа документи по строителството на Кримския мост, заяви Главното разследващо ръководство към Министерството на защитата на Украйна. В формалните профили на службата в обществените мрежи.

Документацията най-вероятно е част от тръжна процедура при строителството на моста и дава подробна визия както за релефа и геодезията на терена, върху който е вдигнато оборудването, по този начин и за техническите характерности на самия мост, материалите от които е построен, съответните механически решения, които са приложени, електрическата система, системата за мониторинг, подстанциите, централния пункт за ръководство. Анализирани са евентуални рискове и методите за реакция при тяхното пораждане, порядъкът на деяние при терористични закани, отговорностите на другите лица, ангажирани с защитата и мониторинга на обекта.

Получените документи са подарък за украинските служби на фона на оповестеното ден по-рано от генерал-майор от ВСУ Дмитрий Марченко, че Кримският мост остава цел номер 1 на украинските въоръжени сили. Генералът, който напролет управлява защитата на Николаев взе участие в диалог онлайн в „ Крим-Реалии “, план на Радио Свобода. На въпрос дали Кримският мост ще бъде една от задачите на ВСУ откакто Украйна получи от Запада обещаните ракетни установки за залпов огън, генералът отговори утвърдително:

„ Да, на 100 %. Това не е загадка нито за техните, нито за нашите военни. Нито за нашите цивилни, нито за техните. Това ще бъде цел номер 1 за поразяване. Като главно черво за доставка на запаси ние просто би трябвало да го изрежем. В момента, в който отрежем това черво, ще ги обхване суматоха. И, повярвайте, тези, които бягаха из Симферопол с съветски знамена, ще получат бързо украински и ще тичат с тях. Ами, тъй като, популацията там си е такова. “ – съобщи генералът.

При оповестяването на информацията за добитата техническа документи военното разузнаване на Украйна не пропусна в познатия към този момент жанр на пиарите му да иронизира Кремъл.

„ В най-близкото обграждане на Путин подсигуряват за сигурността на „ Кримския мост “. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков твърди, че съветските военни изцяло управляват обстановката. Трудно е да се одобряват за съществени изказванията за сигурност от хора, които дори документите на стратегически обект не са в положение да опазят. “ - пишат в един от профилите на службата.

Русия стартира да строителството на моста през Керченския пролив след анексията на Крим. Пътното придвижване по него беше пуснато през 2018 година, а железопътното придвижване - през 2019 година През април 2022 година Алексей Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, сподели, че въоръжените сили на Украйна ще нанесат удар по Кримския мост, в случай че имат такава опция. Кремъл назова изказването на Данилов " опасност за терористична офанзива ".

Съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Виктор Андрусов сподели тогава пък, че Кримският мост сигурно ще бъде опустошен, " единственият въпрос е по кое време ще се случи това ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР