Разузнаването на САЩ не смята, че севернокорейският вожд Ким Чен-ун

...
Разузнаването на САЩ не смята, че севернокорейският вожд Ким Чен-ун
Коментари Харесай

Разузнаването на САЩ: Северна Корея не е готова за ядрено разоръжаване

Разузнаването на Съединени американски щати не счита, че севернокорейският водач Ким Чен-ун е подготвен за нуклеарно разоръжаване . Това разгласи шефът на Агенцията за разузнаване към Пентагона ген.-лейтенант Робърт Ашли в изявление за Fox News.

Срещата през февруари в Ханой сред Ким и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп беше ненадейно прекъсната, откакто двамата държавни ръководители не съумяха да преодолеят разликите сред настояванията на Съединени американски щати за нуклеарно разоръжаване и севернокорейските претенции за облекчение на глобите.

" Все още продължаваме да считаме в разследващата общественост, че Ким Чен-ун не е подготвен на нуклеарно разоръжаване ", уточни Ашли.
 Северна Корея издига връзките с Китай на ново по-високо равнище
Северна Корея издига връзките с Китай на ново по-високо равнище

Хора размахват флагове и цветя и скандират " Да живее другарството сред Китай и КНДР "

Тръмп ще посети Южна Корея този уикенд, откакто замяна на писма с Ким усили очакванията за обновяване на договарянията, целящи преустановяване на нуклеарната стратегия на Северна Корея.

Съединени американски щати упорстват Северна Корея да изостави нуклеарните си оръжия изцяло, преди интернационалните наказания да бъдат анулирани. Северна Корея пробва метод малко по малко.

Тръмп ще дойде в Южна Корея на двудневно посещаване в събота и ще се срещне с сътрудника си Мун Дже-ин в неделя, след срещата на водачите на страните членки на Г-20 в Япония, посочи говорителката на Мун.
 Южна Корея изпраща 50 000 тона ориз на Северна Корея
Южна Корея изпраща 50 000 тона ориз на Северна Корея

Помага поради оскъдицата на храна в Северна Корея

Високопоставен чиновник от американската администрация разгласи, че Тръмп нямал проекти да се срещне с Ким Чен-ун през уикенда в Южна Корея, по-конкретно в демилитаризираната зона сред Севера и Юга.

Съобщението беше направено часове откакто американският държавен секретар Майк Помпео съобщи, че се надява, че писмото, изпратено на Ким, би могло да трасира пътя за възобновление на договарянията, които са прекратени след несполучливата среща във Виетнам.

В неделя формалната севернокорейска новинарска организация заяви, че Тръмп е писал на Ким, който е похвалил писмото като " чудесно " и споделил, че щял " съществено да обмисли забавното наличие " на писмото.

Съобщението на севернокорейската държавна организация пристигна единствено два дни откакто Ким беше хазаин на китайския президент Си Цзинпин, който направи доста символичното посещаване в Северна Корея.

Държавните медии на Северна Корея посочика, че Ким и Си са разискали политическата обстановка към Корейския полуостров и са постигнали неустановен консенсус по значими въпроси.

Очаква се Си да се срещне с Тръмп по време на срещата на Г-20, а анализатори означават, че китайският президент има намерение да употребява визитата си в Северна Корея като метод да даде сигнал на Тръмп за въздействието му над Ким.
 Северна Корея продължава да обогатява уран в нуклеарен комплекс
Северна Корея продължава да обогатява уран в нуклеарен комплекс

Това демонстрират сателитни фотоси на комплекса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР