Разузнаването на КНДР е откраднало технологии за изстрелване на балистични

...
Разузнаването на КНДР е откраднало технологии за изстрелване на балистични
Коментари Харесай

Северна Корея е откраднала технологии за ракети от южнокорейски сървър


Разузнаването на КНДР е откраднало технологии за изстрелване на балистични ракети от подводници, прониквайки в един от сървърите на оръжеен производител в Република Корея.

Това заяви излизащия в Сеул вестник „ Кьонхян синмун “, базирайки се на източници от южнокорейската войска.

По данни на изданието похитени са били технологии за така наречен леден старт. При него ракетата се изстрелва от пусковата установка в подводницата от въздух или газ под налягане, а моторът й се задейства към този момент във въздуха. Преди КНДР е извършава тествания на сходна система.

Говорител на Министерството на защитата на Южна Корея нито удостовери, нито отхвърли известието. „ Не разясняваме това, което може да има огромно значение от позиция на гарантиране на сигурността “, съобщи той, представен от БГНЕС.
Напоследък Пхенян показва обилни триумфи както в създаването на разнообразни типове балистични ракети, по този начин и на подводници. Както отбелязва " Кьонхян синмун ", съществуват съмнения, че в ръцете на севернокорейското разузнаване може да са попаднали и чертежи за тежката подводница с водоизместимост от 3 тона, с която Република Корея счита да се снабди към 2020 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР