Разумно е предложението на Мария Габриел за промяна на формулата

...
Разумно е предложението на Мария Габриел за промяна на формулата
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Денков работи за кабинет от политически неутрални лица

Разумно е предлагането на Мария Габриел за смяна на формулата за сформиране на постоянно държавно управление да бъде разисквано на масата на договарянията. Такава позиция изрази пред бТВ съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов.

„ Всички тези въпроси с един добър звук би трябвало да намерят своето позволение “, уточни той.

По думите му, някои позиции ще бъдат изменени, би трябвало да се търсят неутрални политически лица, с цел да придобие кабинетът експертен профил –Атанасов чака още на следващия ден да бъде препоръчан нов състав на държавно управление.

Той счита, че ще има постоянен кабинет, макар опитите на кръга към президента Румен Радев основаването му да бъде осуетено.

Според него настояването на имунитета на Бойко Борисов е част от целенасочена офанзива за да се повали реализирането на мандата за държавно управление.

Атанасов подсети, че въпросът „ Барселона гейт “ е от 4 години, а по закон оптималният период за следствие е 2 месеца. Той е безапелационен, че активирането на тематиката тъкмо в настоящия миг е политически стимулирано.

„ Ако Борисов нямаше имунитет, още през вчерашния ден щяха да го арестуват, с цел да не се осъществя мандатът “, акцентира Атанасов.

Той счита, че Радев държи до локалните избори да ръководи негово държавно управление, тъй като възнамерява негови служебни министри да бъдат издигнати за кметове. Чрез тях той счита да гради структури на своя бъдеща партия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР