Разумът най-после надделя и бе взето решение мачът от предпоследния

...
Разумът най-после надделя и бе взето решение мачът от предпоследния
Коментари Харесай

Разумът надви: "Локо" -"ЦСКА-София" без публика

Разумът най-сетне надви и бе взето решение мачът от предпоследния 30-и кръг на футбоното състезание в Ефбет лига сред " Локомотив " (Пд) и " ЦСКА-София " да се играе без аудитория. Решението е на регионалния спешен щаб в Пловдив.

Двубоят е от 20.30 ч. на следващия ден и ще е самобитно повтаряне на финала за купата на България сред тези два тима отпреди седмица. Тогава на националния стадион " Васил Левски " пловдивският отбор победи след осъществяване на дузпи, а на трибуните имаше 12 000 почитатели (мнозинството без маски), които се струпаха на големи тълпи. Всичко това стана пред погледа на здравния и спортния министри Кирил Ананиев и Красен Кралев, които бяха изпратени на стадиона от премиера Бойко Борисов да наблюдават да няма скупчване на почитатели. Но стълпотворение имаше, а двамата министри все пак не започнаха ограничения.

Днес обаче РЗИ-Пловдив удостовери, че двама футболисти на " Локомотив " (Пд) и четирима пловдивски почитатели (момиче на 15 година и трима мъже межда 19 и 35 г.) са инфектирани с Covid-19 от въпросния мач в София. Днес са били направени нови проби на всички от футболния клуб - играчи, треньори, мениджъри и всички, които са ангажирани с активността на клуба и се чакат резултатите им, които ще бъдат оповестени публично.

Но и без резултатите, доскоро Областният спешен щаб взе решение мачът на следващия ден на стадиона в пловдивския парк " Лаута " да бъде без аудитория.

" Решението взехме след извършен диалог с всички членове на Областния щаб, в това число с шефовете на Министерство на вътрешните работи и РЗИ, както и със притежателя на клуба (б.р. - " Локомотив " ) господин Крушарски. Категорично смятам, че в тази конюнктура не би трябвало да поемаме, какъвто и да е спомагателен риск и да нагнетяваме публичното напрежение. Надявам се, че почитателите на двата футболни тима схващат обстановката, съпричастни са към протичащото се и ще поддържат своите тимове отдалечено “, съобщи регионалният шеф Дани Каназирева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР