Разумът надделя и управляващите в СОС се отказаха да разширяват

...
Разумът надделя и управляващите в СОС се отказаха да разширяват
Коментари Харесай

Иван Таков: Управляващите в СОС се отказаха да разширяват платените зони за паркиране

Разумът надви и ръководещите в СОС се отхвърлиха да уголемяват платените зони за паркиране, най-малко към този момент. Това сподели заместник-председателят на групата на „ Българска социалистическа партия за България " Иван Таков.

„ Под претекст, че ще изпълнят искане на жители от кварталите „ Яворов " и „ Иван Вазов " и ще вкарат там 1000 места в зелена зона, от ГЕРБ и „ Патриоти за София " имаха намерение да основат още 7000 места за синя зона ", уточни Таков. Той изясни, че когато на несъмнено място се вкара платено паркиране, казусът се измества на прилежащата улица и става още по-тежък.

По думите му, в случай че беше признат този отчет, като се изключи че синята зона щеше да работи 7 дни в седмицата, само че и зелената - в събота. „ За това уголемение на обсега на платените зони - териториален и времеви, Центърът за градска подвижност щеше да вложи еднократно 250 000 лева, само че за сметка на това ще прибира съвсем 9 милиона годишно ", сподели заместник-председателят на Комисията по финанси и бюджет.

„ Но в отчета на вносителите не написа къде ще отидат тези пари. Няма и дума за това, че ЦГМ най-сетне ще стартира да построява по този начин нужните паркинги. За сметка на това се предлага да се построяват такива посредством публично-частно партньорство ", съобщи той.

Иван Таков акцентира, че съветниците от Българска социалистическа партия не поддържат безцелното въвеждане на нови платени зони без да са построени общински паркинги.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР