Разтърсващо опити на руски учен изплуваха наяве. Всъщност слухове за

...
Разтърсващо опити на руски учен изплуваха наяве. Всъщност слухове за
Коментари Харесай

Зъл руски учен опитвал да създаде маймуно-човек

Разтърсващо опити на съветски академик изплуваха нескрито. Всъщност клюки за злокобните опити на доктор Иля Иванов се носят от десетилетия, само че едвам след края на Студената война разкрити архиви потвърждават, че те не са единствено митове. В реалност руският академик е опитвал да сътвори творение, носещо гените на маймуна и човек, като за задачата си е служил с много потресаващи техники.

Зоологът Иля Иванов бил измежду най-амбициозните за времето си учени. В началото на своята кариера той опитвал да кръстоса елен с бик, зебра с кон, бизон с бик и всевъзможни други животни. По-късно любознанието му повишено и той решил да стартира да опитва с маймуни и хора.

Ето по тази причина през 1927 година отпътувал до Африка. Там почнал да прави опити с шимпанзета /виж галерията/, само че проектите му да ги кръстоса с индивиди претърпели крах, защото локалните жителите не се отнесли изключително задушевно към практиката му.

Виждайки, че няма какво повече да реализира там, той се върнал назад в Русия, като взел със себе си и орангутана Тарзан. Ученът се надявал, че точно той ще му помогне да сбъдне пъкления си проект.

Той даже съумял да откри дами, които се съгласили да вземат участие в опитите с маймуната, само че малко преди да се реализира страховития опит, Тарзан умрял. Заради измененията в руското общество пък зоологът бил задържан и заточен в Казахстан.

Въпреки това се носят клюки, че опитите му не завършили с неговото залавяне. Дали обаче в реалност е по този начин и до каква степен са довели те, към момента е тайнственост.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР