Разтърсваща изповед за борбата си коронавируса направи лекар. Дишам с

...
Разтърсваща изповед за борбата си коронавируса направи лекар. Дишам с
Коментари Харесай

Страшната изповед на доктор с коронавирус

Разтърсваща изповед за битката си ковид направи доктор. Дишам с останки от белите си дробове след COVID-19. Toва разкри пред bTV доктор Дончо Дончев, който влезе като доброволец в коронавирус зоната на ВМА.

„ Мислих, че следствията са като при другите вирусни пневмонии и се преодоляват, само че е реалност, че вдишвам с останки от белите си дробове. Скенерът демонстрира, че огромна част от функционалната тъкан на белия дроб е сменен с по този начин да се каже непродуктивна тъкан, която ние назоваваме съединителна. Благодарение на една международна рекордьорка по дълбоководно гмуркане, която ми даде стратегия, бих споделил, че остатъчната част е в много положително функционално положение “, изясни още лекарят. Доктор Дончев се заразява с новия вирус, откакто прави процедура на тежко болен и мощно инфектиран пациент.

Това е болест, която няма нищо общо с грип. Една от повода да кажа това е, че  нямаме характерно лекарство като при грипа, ние нападаме следствията и вървим след тях.  За 19 дни изгубих 20 кг, описа още докторът.

Въпреки конфликта с заболяването, доктор Дончев е безапелационен, че, в случай че се постанова, би се върнал като доброволец, с цел да оказва помощ на сътрудниците си. След оздравяването си той подари кръвна плазма, с цел да помогне в лекуването на други заболели хора.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР