Разстоянието между работещите трябва да е два метра, ако не

...
Разстоянието между работещите трябва да е два метра, ако не
Коментари Харесай

Европейската агенция по безопасност и здраве препоръчва работниците да са на два метра един от друг

Разстоянието сред работещите би трябвало да е два метра, в случай че не е допустимо сред тях да се слагат непромокаеми загради. Това предлага Европейската организация по сигурност и здраве в оповестено и на български език управление за адаптиране на работните места и отбрана на работещите при завръщане на работа, оповестяват от пресцентъра на КНСБ.

Агенцията дава насоки за оценка на риска и подобаващи ограничения, свеждане до най-малко на експозицията на COVID-19, обновяване на работата след интервала на възбрана, справяне с висок % на отсъствия и ръководство на работещите от у дома.

Пламен Димитров: Икономиката ни ще се възвърне най-рано след година

За да се ограничи риска от болест на работното място, организацията предлага да се понижи, доколкото е допустимо, физическият контакт сред работещите (например по време на съвещания или почивки).

"Изолирайте работещи, които могат безвредно да извършват дилемите си независимо и не се нуждаят от профилирано съоръжение или машини, които не могат да бъдат премествани. Например, когато е допустимо, организирайте ги да работят сами в свободен офис, зала, трапезария или заседателна зала ", се отбелязва в рекомендациите.

В тях се показва още, че в случай че е допустимо, чиновниците от уязвимите групи би трябвало да бъдат помолени да работят от вкъщи си (по-възрастни хора и хора с хронични болести (вкл. хипертония, белодробни или сърдечни проблеми, диабет или хора, които са подложени на противораково лекуване или различен тип имуносупресивна терапия), както и бременните дами.

"Дистанционна работа може да се обмисли и за работещи с близки членове на фамилията, които са изложени на висок риск ", се споделя в насоките.

Препоръчва се да се сложи непромокаема бариера сред работещите, изключително в случай че те не са в положение да запазят разстояние от два метра един от различен. Бариерите могат да бъдат основани особено за задачата или да се употребяват спонтанни благодарение на предмети, да вземем за пример пластмасови листове, преградни стени, преносими чекмеджета или устройства за предпазване. Следва да се заобикалят предмети, които не са твърди или имат празнини, да вземем за пример саксийни растения или колички, или които основават нов риск, да вземем за пример попречване или падащи предмети. Ако не може да се употребява преграда, би трябвало да се сътвори в допълнение пространство сред работещите, да вземем за пример като се подсигурява, че има минимум две празни бюра от двете страни.

Пламен Димитров: До края на годината безработните ще доближат 330-350 хиляди души

"Ако близкият контакт е неминуем, поддържайте го за по-малко от 15 минути. Намалете контакта сред другите елементи на предприятието първоначално и в края на промените. Организирайте почивките за хранене по подобен метод, че да се понижи броят на хората, които употребяват кафене, зала за личния състав или кухня. Уверете се, че има единствено по един служащ в баните и съблекалните. Поставете знак върху главната врата, указващ по кое време се употребява една от тоалетните, с цел да се подсигурява, че единствено едно лице влиза в тях. Организирайте промените по този начин, че да се води отчетност на дилемите по разчистване и хигиенизиране ", се показва в рекомендациите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР