Разстоянието между предните зъби оказва влияние върху цялостното ни изражение,

...
Разстоянието между предните зъби оказва влияние върху цялостното ни изражение,
Коментари Харесай

Три решения за премахване на разстоянието между зъбите

Разстоянието сред предните зъби оказва въздействие върху цялостното ни изражение, без значение дали го осъзнаваме или не. Както споделя Мариан Василев, 40-годишен мъж, който от дете има разстояние сред предните си зъби: “Само седмица откакто го отстраних всичко към мен видяха смяната. Някои от приятелите ми смятаха, че имам нова прическа. Други даже споделиха, че имам лифтинг на лицето! Никой от тях не подозираше, че единствената разлика в лицето ми беше неналичието на място сред горните ми зъби”. Същият феномен се случва още веднъж и още веднъж, само че за какво? Отговорът е елементарен, в началото се вижда лицето на човек, а не дистанцията сред зъбите му.

Каква е повода?

“В множеството случаи повода е генетична, като става дума за противоречие сред размера на челюстите и на зъбите” - споделя доктор Димитров, основател на Дентално студио доктор Димитрови, гр. Русе. Ако челюстите са огромни, а зъбите прекомерно дребни, сред тях се появяват дистанции. Друга група аргументи са физиологичните.

Към тях се отнася изчезнал зъб, в резултат на което зъбите се разреждат. Тук спада и увеличеният или погрешно захванат френулум – тъканта, свързваща междузъбната папила и устната, който не разрешава на централните резци да се приближат.

Неправилната функционалност на езика, при която той избутва зъбите напред, също води до тяхното раздалечаване. По същия метод работят и нездравословните привички за смучене на езика и пръста.

Съществуват доста способи за унищожаване на дистанцията сред предните зъби. Методът за лекуване зависи от няколко фактора:

* повода за разбъркването

* размера на отвора

* мястото му

* положението на зъбите, сред които се намира

При избора на лекуване има значение освен цената, само че и самостоятелните потребности на пациента.

Специалистите ни употребяват един от трите метода:

* Ортодонтско лекуване. При здрави и добре изглеждащи зъби брекетите, без значение че са дългогодишен развой, са най-хубавото решение.

* Възстановяване на зъбите посредством пряк бондинг с композит. Предпочитан от пациентите метод, тъй като е мигновен и заблестяват с нова усмивка за малко време.

* Възстановяване на зъбите с керамични фасети. Най-високо естетичния способ, при който изпиляването на зъбите е минимално, от време на време даже се прави единствено едно заобляне на ръбовете на зъба.

Решение 1 - Ортодонтско лекуване:

Възрастните също носят брекети! Допреди няколко години се смяташе, че те са единствено за деца. В наши дни от ден на ден възрастни пациенти се възползват от този закостенял метод на решение на проблемите им в устата.

Добре е да се знае, че ортодонтските процедури са дългогодишен, закостенял способ за затваряне на дребните дистанции сред зъбите. Те лишават към 12-18 месеца, само че не нараняват зъбите и са най-биологичното и продължително решение. Брекети Damon са дребни по мярка и работят с непрекъснати слаби сили, което прави лекуването с тях доста по-бързо и удобно от обичайните брекети. Имат и разновидности, в които са транспарантни, което ги прави съвсем невидими.

Решение 2 - Директно възобновяване с композит

Чрез методите на директния бондинг с композит се реконструират зъбите от двете страни на дефекта. Те стават леко по-широки и запълват празнината. Също може да се промени напълно минимално и дължината им, тъй че да се резервира или възвърне естетичното съответствие сред дължина и широчина на предните зъби. Именно от това зависи по какъв начин ще наподобява и лицето при усмивка. Удобното на процедурата е, че може да бъде осъществена при едно посещаване, без анестезия.

В днешно време реконструирането на зъбите (bonding) е потвърдено високоефективно лекуване. То е най-хубавата алтернатива за всеки, който:

* желае моментални резултати

* избира по-евтино и по-безболезнено решение

* има други естетични зъбни проблеми, които могат да бъдат решени посредством директни реставрации

* избира процедури, след които елементарно могат да се вършат корекции в цвета или формата

Ако пациентът избра тази процедура, би било добре дружно със запълването на дистанцията да се възстановят и счупени, оцветени или с други забележими деформации зъби.

Решение 3 - Керамични фасети

Това несъмнено е най-хубавият избор за хора с високи естетични условия към усмивката си.

Изпиляването на зъбите за фасети е минимално, което ги прави желани при възобновяване им. За времето, през което се създават фасетите от зъботехниците, на пациента се слагат краткотрайни фасети, с цел да му бъдат спестени всевъзможни неудобства в всекидневието му. Фасетите са бърз и ефикасен метод за възстановяване на външния тип и усмивката. По-бели зъби, с по-красива форма, възобновяване на загубените/изтрити/счупени зъбни тъкани, затваряне на дистанции сред зъбите – всичко това може да се реализира с фасети.

Дентално студио Д-р Димитрови в гр. Русе е профилирана в самостоятелният метод към всеки пациент, детайлното му запознаване с всички проблеми в цялата му уста и дейното му присъединяване във вземането на решения по отношение на лекуването му. Лекарите в клиниката са фокусирани в лекуване на абразио, ортодонтско лекуване, слагане на импланти, кореново лекуване, фасети и доста други качествено осъществени процедури.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР