Разстоянието между главата и плочите може да бъде сведено до

...
Разстоянието между главата и плочите може да бъде сведено до
Коментари Харесай

Вакуум е ключът за увеличаване на HDD капацитета

Разстоянието сред главата и плочите може да бъде сведено до 3 нм

Производителите на твърди дискове имат запас за увеличение на потенциала с 35%, в случай че употребяват вакумм в блока с магнитните плочи

Нито хелий, нито въздух – вакуум ще помогне на производителите да увелич ат потенциала на твърдите дискове , излиза наяве от конференция та IEEE TMRC 2018, където разработчици стартират нови хрумвания за възстановяване на записа на данни върху магнитни носители.

Сред най-обсъжданите тематики е била тази за въздействието на газовата среда в блока с магнитни плочи върху потенциала на HDD устройството, отбелязва Forbes. Така да вземем за пример, Western Digital потвърждава с на практика образци, че замяната на въздух с хелий усъвършенства динамичността на повишаване на HDD потенциала.

Но експерти от стартъпа L2 отиват още по-далеч – те оферират на HDD промишлеността въобще да се откаже от въздуха, хелия или различен газ в блока с магнитни плочи, като вместо бъде основан вакуум към плочите и главите.

Според разработчиците, цялостното изпомпване на газа от блока с плочите ще помогне да се опрости производството на твърди дискове, защото ще отпадне нуждата от смазване на повърхността на плочите и главите, а също по този начин ще отпадне и специфичното въглеродно защитно покритие на всички повърхности в местата на допустимо допиране.
още по тематиката
Но най-важното – решението с вакуум ще понижи дистанцията сред главата и магнитните плочи, вследствие на което производителите ще могат да усилят плътността на разполагане на пътечките.

В последна сметка пролуката сред главите и плочите може да бъде сведена до 3 или 4 нанометра, като в условия на вакуум ще има опция и за интензивно ръководство на празнината.

Всичко това ще разреши увеличение на потенциала на HDD с до 35% при елементарния вертикален запис, което е нелош капацитет за всички сегашни и нови технологии, включително перспективните HAMR (с нагряване) и MAMR (с микровълново излъчване).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР