Разследват трима служители от ДАНС във Велико Търново за укриване

...
Разследват трима служители от ДАНС във Велико Търново за укриване
Коментари Харесай

Разследват агенти на ДАНС заради...

Разследват трима чиновници от ДАНС във Велико Търново за укриване на данни, свързани с търговия на гласове на последните парламентарни избори, научи “Труд”. Разкритията били направени, откакто шефът на ДАНС в остарялата столица Тихомир Солаков се върнал на работа след 6-месечен отпуск по болест. За незаконното действие на тримата сътрудници е известена прокуратурата.

Ако се потвърди, че са разпъвали чадър над избрана политическа партия, която е купувала гласове за вота, чиновниците ще бъдат дисциплинарно уволнени и дадени на съд.

“Не съм оторизиран да давам информация на медии. Обърнете се към Пресцентъра на ДАНС в София”, сподели сбито Тихомир Солаков. “Нямам информация за подобен случай. За течащи инспекции не даваме информация, само че в случай че се окаже, че има подобен случай, ще бъде направено прессъобщение”, увери Светла Берова от пресцентъра на ДАНС.

Точно преди година пък гръмна новината за разрушена наркомрежа в ДАНС-Велико Търново. Тогава стартира следствие против двама чиновници. След като бяха събрани задоволително доказателства, на двамата сътрудници бе лишен разрешението им за работа със секретна информация. Единият бе дисциплинарно уволнен, а вторият е в болничен.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР