Разследват служител на община Хасково за присвоени пари, съобщават от

...
Разследват служител на община Хасково за присвоени пари, съобщават от
Коментари Харесай

Разследват служител на община Хасково за присвоени пари

Разследват чиновник на община Хасково за присвоени пари, оповестяват от Районната прокуратура.

В интервала от 2009 година до 2019 година длъжностно лице от общината е присвоило непознати пари, връчени му да ги пази и ръководи, а сред 2010 година и 2017 година той съставил подправени публични документи, които да послужат като доказателства за измамата.

Досъдебното произвеждане е формирано на 30 септември след получен сигнал от общината на 12 юни. Извършената инспекция открила, че има задоволително данни за осъществени закононарушения от общ темперамент.

В подадения сигнал се твърди, че в община Хасково са били открити 33 лица, които са получили обезщетение по Закона за споразумяване на правата на жителите с многогодишни жилищно-спестовни влогове, без да имат право за това. По закон такова право имат жители, които до 31 декември 1990 година са имали жилищно-спестовни влогове като извънредно нуждаещи се, само че не са закупили жилища с насъбрани " лихвоточки ". Дотогава те не са имали лично жилище и не са прехвърляли парцели.

Справките за лицата с право на компенсации се изготвяли от Комисия към общината и били изпращани за утвърждение в Националния компенсационен жилищен фонд към Министерския съвет.

Предстои разпит на очевидци и назначение на експертизи. Към момента няма привлечени като обвинени.

Срокът на следствието е два месеца.

Припомняме, че родната политическа сцена бе разтресена от " Хасковогейт " при започване на мандата на този парламент и в остро опълчване сред Елена Йончева и Делян Добрев, която приключи с оставката на Делян Добрев. Една част от обвиняванията на Елена Йончева бяха точно за кадруване, назначения и облагодетелстване на родственици и свързани лица с Делян Добрев в общината.

Преди това пък кметът на Хасково Добри Беливанов се оплака от кадруването на Добрев, локалната конструкция на ГЕРБ дефинира ръководството му като неуспех и в последна сметка партията смъкна доверието си от него. От своя страна кметът Беливанов не се отдръпна от поста си. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР