Разследват склоняване към самоубийство в случая с починалото 9-годишно момченце

Разследват склоняване към самоубийство в случая с починалото 9-годишно момченце ...

Разследват склоняване към самоубийство в случая с починалото дете от Кардам.

Разследват склоняване към самоубийство в случая с починалото 9-годишно момченце от село Кардам, съобщава Нова телевизия.

Към момента Районната прокуратура работи по всички възможни версии за смъртта на детето, като водещата версия е отравяне. Причината обаче все още не е установена.

Разпоредена е проверка на БАБХ в основното училище, където трите пострадали учат, за да се установи дали има и други отсъстващи деца със същите симптоми. По информация на Йорданка Чанева от Районната прокуратура в Генерал Тошево търговските обекти в село Кардам са запечатани.

От прокуратурата са извели и останалите три деца от дома им. Те са настанени в болницата в Добрич. Началник на педиатрично отделение Йовчо Йовев обясни, че децата са здрави, но има прокурорско разпореждане за наблюдение и изследвания.

Стабилно е вече състоянието на двете момичета, които са във варненската болница.

Близки и съседи на многочленното семейство са категорични, че екипът на Спешна помощ е подценил случая с трите повръщащи деца.

Дядото на починалото момченце пък смята, че той носи вина за смъртта на внучето си, тъй като не е повикал личния лекар, а се е надявал на Бърза помощ. /news.bg

Източник: dnesplus.bg