Разследват се причините за пожара във влака, пътувал от София

...
Разследват се причините за пожара във влака, пътувал от София
Коментари Харесай

Разследват причините за пожара във влака София-Бургас

Разследват се аргументите за пожара във влака, пътувал от София за Бургас. При случая, който се случи в петък вечер, няма жертви и ранени.

" Извършват се следствени дейности. Версиите са няколко. Не е изключена и версията за външна интервенция ", уточни за NOVA инж. Ангел Даскалов, който е шеф на " Пътнически транспорти - Пловдив ".

Той посочи, че изгорелите вагони са 35-37-годишни, българско произвеждане, само че беше безапелационен, че възрастта им няма по какъв начин да е повода за пожара. " Преди да тръгнат на път, те минават през техническа инспекция и няма по какъв начин да бъдат пуснати в употреба, в случай че има проблем ", съобщи той.

Във влака са пътували 80 души. Изгорели са два вагона. Пожарът е избухнал към 20.00 ч. при гара Коньово, сред Нова Загора и Ямбол.

Пътували в злощастния трен описаха, че огънят тръгнал от края на втория вагон, до момента в който били в придвижване. " Ние персонално усетихме миризма по едно време и просто влакът спря. Аз излязох и видях пламък ", описа Илчо. Той и другите пасажери са уверени, че съответните реакции на кондукторите са причина да няма потърпевши.

Малко преди 1.00 ч. тази нощ пасажерите стигнаха крайната точна на пътуването си - Бургас. Те бяха превозени с рейс. В 4.23 ч. е било възобновено и придвижването по първа линия на гара Коньово.
Източник: nova.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР