Разследват медицинска сестра от областната болница във Велико Търново за

...
Разследват медицинска сестра от областната болница във Велико Търново за
Коментари Харесай

Мародерство: Разследват медсестра за кражба от труп в моргата във Велико Търново ВИДЕО

Разследват здравна сестра от регионалната болница във Велико Търново за мародерство. Историята е от края на февруари 2019 година

Оказва се, че на умрял мъж в урологията е отмъкната дебитна карта, от която са източени 1200 лв.. Основен обвинен от следствието, прокуратурата и роднините на покойника е здравна сестра.

„ Разбрахме, че едната дебитна карта е изчезнала. Пин кодът беше записан при персоналните му документи”, сподели Десислава Вачева пред Нова телевизия.

Семейството на умрелия подава сигнал до банката и полицията за кражба. Въпреки блокирането на дебитната карта, от нея е изтеглена сумата от 1200 лв..

Подозренията на околните водят до здравна сестра от урологията.

„ Портмонето беше в болничното заведение, при него, в неговата стая. Една сестра влиза и му вади портмонето, до момента в който му търси персоналната карта”, добавя Вачева.

Разследващите също стигат до здравната сестра Мария Семова, която е засечена от камерите на банкомат да тегли пари от картата на умрелия в два следващи дни. Пред следователи Семова декларира, че пациентът й дал картата с пин кода, с цел да й услужи с пари, които й трябвали.

Репортери потърсиха Мария Семова на работното й място, само че се оказа, че е в болничен.

От управата на болничното заведение излязоха с писмена позиция, в която се споделя, че при доказване на виновност от съда, служителката ще бъде дисциплинарно уволнена. Окръжната прокуратура е трансферирала следствието на Районната във Велико Търново.

Досъдебното произвеждане е за кражба. Предвиденото в закона наказване е отнемане от независимост до една година или изправителен труд.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР