Разследват лекар от Исперих, заради фиктивни прегледи и неистински документи,

...
Разследват лекар от Исперих, заради фиктивни прегледи и неистински документи,
Коментари Харесай

Разследват лекар от Исперих, заради фиктивни прегледи и фалшиви документи

Разследват доктор от Исперих, поради фиктивни прегледи и неистинен документи, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград.

От конфискуваните материали излиза наяве, че медикът е направил фиктивни прегледи на над 190 лица, за което се е възползвал от парично заплащане. Неговата процедура е на територията на град Исперих и околните седем села. В хода на следствието са открити данни за сформиране на документи с погрешно наличие, за които са получавани непозволено средства от НЗОК.

Действията на чиновниците на реда са част от инспекциите, свързани с открити груби престъпления при гласуването в преносими секции на изборите от 4 април и 11 юли тази година.

Данни за осъществени закононарушения са установени и при правенето на неистинен медицински бележки, които са употребявани за гласоподаване в преносима секционна изборна комисия на предходните избори.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, като всички материали ще бъдат докладвани в прокуратурата, когато приключат съответните инспекции. В развой на изясняване е и размерът на нанесената вреда.

От полицията прецизираха, че не престават дейностите и инспекциите им по огласените в края на октомври от шефа на ОДМВР-Разград старши комисар Диян Минков случаи на повишен брой на поръчки за гласоподаване с преносима изборна кутия от хора с трайни увреждания в района.

Тогава бяха формирани общо 9 досъдебни производства, а старши комисар Минков разкри фрапиращи разкрития, включващи самопризнания на хора, които описват, че не са подавали заявки за гласоподаване в преносима секция, че не са се срещали с персоналния си доктор от няколко години, както и за едно и също здравно лице издало голям брой документи с погрешно наличие.

Разследването продължава, като дейностите на криминалистите обгръщат медицински и длъжностни лица в общините – с оглед определяне на случаи за безотговорно приемане на заявки, без инспекция дали въпросните податели дават отговор на законовите условия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР