Разследващият намесата на Русия в изборите по време на изборите

...
Разследващият намесата на Русия в изборите по време на изборите
Коментари Харесай

Робърт Мълър пред Конгреса: Докладът не оневинява Тръмп по всички обвинения

Разследващият намесата на Русия в изборите по време на изборите в Съединени американски щати и евентуалната връзка сред Русия и акцията на Доналд Тръмп остави доста представители в Конгреса разочаровани. В типичния си затворен жанр той разяснява, че не оневинява Тръмп във връзка с възпрепятстване на правораздаването, само че в множеството случаи отговаряше на въпросите посредством отпратка към отчета, който беше оповестен в целокупност преди няколко месеца. Той съобщи, че Доналд Тръмп може да бъде съден, откакто спре да бъде президент.
Мюлер пое редица рецензии от страна на републиканците, които считат, че следствието против Тръмп е било непочтено и не е имало учредения за него. Демократите пък се пробваха да се възползват от предстоящото чуване и да положат основите за по-сериозни процедури по импийчмънт против президента.
Разследването на Мълър завърши през март, като съгласно него интервенция на Русия в изборите през 2016 година е имало, само че не и подпомагане от страна на акцията на Доналд Тръмп. Въпреки това Мюлер, в отчета си, отхвърли да упрекна или оневини Тръмп във връзка с възпрепятстване на правораздаването. Тази задача остана за назначения от Тръмп основен прокурор Уилям Бар, който оневини президента, само че от Демократическата партия не сметнаха въпросът за завършен, а от Републиканската желаеха ново следствие, този път във връзка с материалите, на които се базира първичното следствие.
По-късно в сряда Мълър би трябвало да взе участие в още едно чуване, пред различен комитет в Конгреса.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР