Разследващият журналист от световното бюро за антируска пропаганда и нищещо

...
Разследващият журналист от световното бюро за антируска пропаганда и нищещо
Коментари Харесай

РУСКИ ПИПАЛА НАВСЯКЪДЕ: И Австрия се оказа опасна за Христо Грозев

Разследващият публицист от международното бюро за антируска агитация и нищещо мрежите на Кремъл " Белингкат " Христо Грозев е напуснал Австрия и не има намерение да се завърне във Виена със фамилията си. 

Новината идва на фона на информациите, че външното министерство на канцлера Карл Нехамер гони поредна порция съветски дипломати поради несъвместимо държание на територията на страната. 

" Подозирам, че във Виена има повече съветски сътрудници, информатори и подръжници, в сравнение с служители на реда ", споделя Грозев в изявление за австрийски публицисти.

Главният проверяващ публицист на " Белингкат " живее в Австрия от съвсем 20 години. Заплахата му е обявена от разследващи източници, след което той е отменил завръщането си от Съединени американски щати във Виена.

В края на октомври 2022 година съветското вътрешно министерство включи журналиста в листата на търсените лица. Той е упрекнат и в хипотетично присъединяване в опит за похищение на съветски самолети от украински шпиони.

Грозев бе изслушан и от българския парламент. А от изказването му пред депутатите стана ясно, че той подозира внедряването не на стотици, а на евентуално хиляди съветски шпиони, инструктирани от ГРУ у нас. И загатна, че огромна част от тях са притежатели на парцели по българското Черноморие. 

За журналиста се допуска, че трайно ще се откри в Нидерландия, където оперира медийна мрежа. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР