Разследващият журналист от Харманли Иван Атанасов е бил задържан във

...
Разследващият журналист от Харманли Иван Атанасов е бил задържан във
Коментари Харесай

Арестуваха журналиста Иван Атанасов, „уволнил“ дъщерята на депутата от ГЕРБ Георги Станков

Разследващият публицист от Харманли Иван Атанасов е бил арестуван във вторник, заяви уеб сайтът „ За истината “. Според информацията той е задържан по неизвестен сигнал за владеене на старинни монети и предмети, носещи белези на културно-исторически полезности. Атанасов е издател на уеб страницата „ Сакар нюз “ и създател в „ За истината “.

Полицията е задържала журналиста към 11:00 ч. през вчерашния ден, към този момент за 24 часа. Според „ За истината “ чиновниците на Министерство на вътрешните работи и ГДБОП са влезнали в дома на Иван Атанасов без заповед за обиск. След това пък без правосъдно решение е бил осъществен обиск и в офиса на „ Сакар нюз “. Иззети са предмети от персоналната сбирка на Атанасов, за които той твърди, че не са укривани и са били изложени в редакцията.

Според Димитър Аврамов, юрист на арестувания публицист, липсват учредения за 24-часовото задържане, защото Атанасов е със напълно чисто правосъдно минало.

Реклама

През последните месеци Иван Атанасов разгласява в „ За истината “ серия материали, свързани работата на кметовете и локалните администрации в Харманли, Тополовград и Свиленград.

След оголен от него спор на ползи в края на м.г. беше уволнена съдията по вписванията Таня Станкова, щерка на депутата от ГЕРБ Георги Станков – Семката.

Атанасов разгласява и смущаващи обстоятелства към търгове за възлагане на публични поръчки и фактическо изпиране на стотици хиляди евро при залавянето им на граничните пунктове с Турция.

Според „ За истината “, през последните седмици Иван Атанасов е работил върху сигнали за подготвяна търговия с гласове преди изборите на 2 април.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР