Разследващият журналист Миролюба Бенатова е напуснала официално Нова телевизия. Това

...
Разследващият журналист Миролюба Бенатова е напуснала официално Нова телевизия. Това
Коментари Харесай

Миролюба Бенатова напусна Нова телевизия с думите Честит празник, Бойко Борисов

Разследващият публицист Миролюба Бенатова е напуснала публично Нова телевизия. Това излиза наяве от обява на Бенатова в обществената мрежа Фейсбук, съпроводена с къс текст: " Честит празник, Бойко Борисов ". Припомняме, че през днешния ден министър председателят има рожден ден и навършва 60 години.

Вчера (12 юни) " Свободна Европа " заяви, че малкия екран е прекратила трудовите контракти на Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов - публицисти, посветили работата си на голям брой следствия, излъчени в ефира. На тримата им е бил даден избор от новото управление на Нова - или подписват така наречен авторски контракти, или се разделят, само че не могат да останат на трудов контракт. Авторските контракти допускат опция малкия екран да отхвърля тематики и разработки или да постанова такива, даже с изискване за наказания при липса на предпочитание на журналиста да я създаде. Освен това при тези контракти не се заплащат осигуровки, както е при трудовите.
Аргументът, употребен от малкия екран, за препоръчаната смяна обаче е, че по този метод се усъвършенстват разноски, а и по този начин проверяващите публицисти " ще имат повече независимост да работят ".
Знаете, през април " Адванс медиа груп " на братята Кирил и Георги Домусчиеви и MTG завършиха продажбата на " Нова Броудкастинг груп ". Сделката беше утвърдена и от Комисията за защита на конкуренцията, а ръководител на съвета на шефовете на " Нова Броудкастинг груп " стана Георги Домусчиев. За изпълнителни шефове на компанията бяха назначени досегашните прокуристи Вяра Анкова и Николай Андреев.
Нова телевизия към този момент напуснаха редица публицисти и продуценти, измежду които Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова и Елена Гюрова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР