Разследващият журналист Христо Грозев обяви, че не може да коментира

...
Разследващият журналист Христо Грозев обяви, че не може да коментира
Коментари Харесай

Христо Грозев: Не знам защо от Кремъл ме издирват, но очевидно се страхуват от работата ми

Разследващият публицист Христо Грозев разгласи, че не може да разяснява новината, че е търсен от Русия, защото няма визия какви са аргументите за това.

В Туитър журналистът от " Белингкат " написа, че аргументите нямат значение, тъй като в Кремъл " от години са посочили, че се опасяват от работата ни и няма да се спрат пред нищо, с цел да ни отстранен ".

A general comment: I have no idea on what grounds the Kremlin has put me on its " wanted list ", thus I cannot provide any comments at this time. In a way it doesn`t matter - for years they`ve made it clear they are scared of our work and would stop at nothing to make it go away.
— Christo Grozev (@christogrozev)
По-рано през днешния ден съветското министерство на вътрешните работи разгласява публикация за федерално търсене на журналиста. През юли съветската проверяваща работа ФСБ съобщи, че Грозев е взел участие в интервенция на украинското военно разузнаване за похищение на военни самолети от Русия. Грозев отхвърля да е забъркан.

Христо Грозев е е един от публицистите, взел участие в следствието на отравянето на съветския опозиционен водач Алексей Навални през август 2020 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР