Разследващите убийството на френския учител по история, станало вчера край

...
Разследващите убийството на френския учител по история, станало вчера край
Коментари Харесай

Екзекуторът на френския учител качил главата му в Twitter, заплашил и Макрон

Разследващите убийството на френския преподавател по история, станало през вчерашния ден край Париж, изследват известие, качено в обществената мрежа Туитър от акаунт, който към този момент е затворен и в който е имало фотография на главата на жертвата

Следователите се пробват да открият дали фотографията е била качена от самия нападател на учителя или от друго лице. Под въпросната фотография имало и заплашително обръщение, адресирано до президента на Франция Еманюел Макрон.

В него той е наименуван „ водач на неверниците “. Авторът на известието също така уверявал, че желае да си отмъсти на оня, който е дръзнал да принизи пророка Мохамед.

Жителите на Конфлан-Сент-Онорин към момента не могат да се съвземат от шока, подбуден от убийството на учителя.

Днес публицисти разговаряха с някои минувачи, които напомнят, че регионът е спокоен и в никакъв случай нищо не се случва в него.

Родриго Аренас, съпредседател на най-голямата френска асоциация на родителите на възпитаници споделя, че преди седмица е получил сигнал за извънредно раздразнителен татко на възпитаник на убития преподавател поради проявлението на подигравка на пророка Мохамед в класната стая.

Преди да покаже карикатурата, преподавателят приканил мюсюлманските възпитаници от класа да излязат от класната стая, тъй като се страхувал, че някои могат да се почувстват наранени от това, което ще видят. На карикатурата се виждал пророка клекнал със звезда изрисувана на задните му елементи.

Към рисунката имало текст „ Роди се звезда “.

Случилото се е породило дискусия измежду родителите на учениците. Имало и родителска среща на наранени родители на възпитаници от класа на преподавателя.

В срещата взел участие самият учител и шефът на учебното заведение, добавя Ройтерс.

Срещата протекла добре, нямало викове, никой върху никого не се бил нахвърлил, описват родители, участвали на нея.

Според една майка на възпитаник учителят бил позволил неточност, нещо, което се случвало на всеки. Но един от родителите мюсюлмани постнал видеокоментар в обществените мрежи, който бил споделен апропо и от парижка джамия.

В него родителят наричал учителя „ нарушител “ и допълвал, че той не би трябвало повече да остава в системата на националното обучение и да преподава на децата, а трябвало самичък да премине през курс на образование.

Учителят посочил карикатурата на пророка Мохамед по време на час, отдаден на тематиката за свободата на словото. Френски медии идентифицираха убития учител по история Самюел Пати.

Нападателят на учителя беше премахнат. По-рано тази нощ бе обявено, че четирима души, измежду които и един малолетен, са били арестувани по отношение на закононарушението.

Те са били от фамилното обграждане на нападателя, за който се твърди, че извикал „ Аллах акбар “, преди да бъде убит от силите на реда, напомня Франс прес.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР