Разследващите са иззели записите от всички камери в заведенията, в

...
Разследващите са иззели записите от всички камери в заведенията, в
Коментари Харесай

Нови разкрития за случая Иванчева! Камери заснели даването на подкупа

Разследващите са иззели записите от всички камери в заведенията, в които във вторник са се срещнали кметицата на „ Младост “ Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова, медиаторът и някогашен кмет на региона Петко Дюлгеров и предприемачът, предал 26 000 евро рушвет, написа "Труд ".

Въпреки че записите не са правени по реда на Наказателно-процесуален кодекс, те ще бъдат изследвани, с цел да се види по какъв начин е станало предаването на парите.

Първоначалното място на срещата било известно заведение на ул. „ Г. Раковски “, само че след това то било заменено с кафене на ъгъла на ул. „ Раковски “ и ул. „ Гурко “.

Там отишъл единствено медиаторът и взел парите от строителния бизнесмен. После Дюлгеров се видял с Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова в градинката на „ Кристал “, където им предал сумата. За себе си отделил 14 000 евро, или 20%.

Същият % комисионна щял да вземе и от предприемача.

Припомняме, че Десислава Иванчева бе арестувана зрелищно пред Спортна палата в София в миг на приемане на рушвет от 56 хиляди евро., като 14 хиляди евро са били за медиатора. Това е била първата вноска от 250 хиляди евро за издаване на позволение за градеж. Часове наред Иванчева стоеше окована в белезници до колата си, до момента в който чиновниците на реда правиха оглед и процесуално-следствени действия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР