Разследващите са имали данни, че Димитър Желязков, по-известен като Митьо

...
Разследващите са имали данни, че Димитър Желязков, по-известен като Митьо
Коментари Харесай

Разследващите знаели, че Митьо Очите ще духне, но не искали да се бавят

Разследващите са имали данни, че Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, ще напусне страната, само че не желали да отсрочват акцията в уречения ден, с цел да няма теч на информация. Това стана ясно от зам. основния прокурор Иван Гешев, представен от " Монитор ".

Той е разгласен за национално търсене, а до края на деня ще бъде задействана процедурата и за междудържавно. Според неофициална информация несебърският наркобос се е скрил в Гърция.

Както БЛИЦ заяви, 19 души са задържаните при акцията на спецпрокуратурата и ГДБОП в Бургас против група за разпространяване на опиати, рекет, палежи и побоища. Прокурор Гешев не заяви имената на арестуваните и елементи по интервенцията, с цел да не попречи на следствието, което върви сега.

" Бандата е работила най-вече по Южното Черноморие, само че е имала и връзки с хора от подземния свят в други елементи на страната.
Въпреки че не е инкриминирано като закононарушение, в един от записаните адреси в несебърското село Кошарица били открити родственици на емблематични хора от известна бандитска конструкция в Плевен, добави прокурорът. Става въпрос за къща в Кошарица, населявана през последните години от Митьо Очите, която по неофициална информация сега се водила на чичо му. Тя е първокласна обител нависоко в селото, скрита зад високи дувари измежду доста зеленина. Именно там били засечени роднините на плевенската група.

Разследването на групата е почнало от началото на 2016 година. Имало събрани доста забавни доказателства, само че на този стадий от прокуратурата се въздържат да ги разгласят.

Хората на Очите са закопчани по съмнение за присъединяване в проведена незаконна група занимаваща се с рекет, нанасяне на телесни повреди и разпространяване на опиати. По време на създаването са събрани доказателства и за източване на Данък добавена стойност в огромни размери. Според неофициална информация групата е въртяла схемата през компания за Рент-а-кар на първокласни коли, отдавани в курорта Слънчев бряг. Контролираната от Очите компания е внесла над 60 тузарски лимузини от марките Мерцедес, Порше, БМВ и други. Според непотвърдена информация, задържаните са теглили нелегално Данък добавена стойност за возилата, като са употребявали фиктивни контракти за прекачване и препродажба.

По време на полицейската акция са били претърсени десетки адреси на офиси и частни домове по южното Черноморие, като са конфискувани материални доказателства. Сред задържаните са околните му приятели Йордан Въчев, прочут с прякора Данчо Ларша и Никола Маринов - Магарето, който бе тежко ранен при стрелбата против Очите в ресторант " 4 you ", в Слънчев бряг преди две години.
Заради спецоперацията и последвалите арести, всички входове и изходи на Бургас бяха блокирани от ченгета.

Униформените завардиха главните артерии водещи към автомагистрала Тракия, Слънчев бряг и Созопол. По основните точки се ревизираха първокласни коли, само че по този начин и не стана ясно какво или кого търсят служителите на реда.

Димитър Желязков - Очите бе задържан за последно напролет на 2007 година, дружно с цялата си тайфа. След гръмък и зрелищен правосъден развой, траял две години, наркобосът бе наказан за разпространяване на опиати и пране на пари. През 2009 година той получи ефикасна присъда от 4 години и 10 месеца отнемане от независимост и бе спретнат на топло. През март 2012 година Очите напусна пандиза като свободен жител, откакто изтърпя наложеното му наказване и се зарече, че става образцов жител.

" Приключих с нелепостите, сбъркал съм-платих си. Край! ", разгласи тогава наркобосът.

Само 4 години по-късно обаче той влезе още веднъж в полицейските летописи след жестокия конфликт с Божидар Кузманов- Кравата и последвалата кървава престрелка, която се разигра измежду бял ден в Слънчев бряг.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР