Разследващите от руската Федерална служба за сигурност въз основа на

...
Разследващите от руската Федерална служба за сигурност въз основа на
Коментари Харесай

В Русия повдигнаха дело за международен тероризъм във връзка с взрива на Северен поток

Разследващите от съветската Федерална работа за сигурност въз основа на материалите на Генералната прокуратура откриха наказателно дело за интернационален тероризъм по отношение на детонациите на газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 ", заяви за ТАСС пресслужбата на Генералната прокуратура.

Във връзка с признаците на закононарушение по член 361, ал.1 от Наказателния кодекс ( " Акт на интернационален тероризъм " ) следственият отдел на Федералната работа за сигурност на Русия образува наказателно дело въз основа на материали, изпратени от Генералната прокуратура. Започнало е авансово разследване ", обявиха от службата.

По данни на Генералната прокуратура на Русия не по-късно от 26 септември съзнателно е развален газопроводът " Северен поток " 1 и " Северен поток " 2, положен на дъното на Балтийско море покрай остров Борнхолм.

Тези тръбопроводи се употребяват за доставка на природен газ в Европейския съюз както за промишлени цели, по този начин и за битово отопление. " В резултат на тези дейности Руската федерация е претърпяла обилни стопански загуби ", съобщи Генералната прокуратура. /БГНЕС, ТАСС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР