Разследващите органи подхождат несериозно към подадените сигнали в Столичната дирекция

...
Разследващите органи подхождат несериозно към подадените сигнали в Столичната дирекция
Коментари Харесай

Емилиян Гебрев убеден, че несериозно разследват отравянето му

Разследващите органи подхождат несериозно към подадените сигнали в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) . Това съобщи оръжейният предприемач Емилиян Гебрев пред БНР.

Той изясни и че заканите за живота му не престават . " Правени са ми по-късно предизвестия - " не се занимавай с придобиването на " Дунарит " - " в никакъв случай няма да бъде твое, то си е на избрани хора ", цитира Гебрев.

" То си е наше ". Кое е това наше - до ден сегашен не мога да схвана ", описа Емилиян Гебрев, който не знае кой стои зад заканите.
 Разследването за Гебрев потегля с неефикасен вид, счита някогашен началник на НСБОП
Разследването за Гебрев потегля с неефикасен вид, счита някогашен началник на НСБОП

Дали парите от Венецуела са добити по незаконен метод или са за прилагане при рецесия

Той няма пояснение за какво със случая на опита за отравяне на него, на сина му и бизнес сътрудник - шеф на компания " Емко ", не се занимава държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС).

" Нали въпреки всичко аз съм шеф, а и това са хора, които работят във компания, която е в така наречен " стратегически лист " и става въпрос за национална сигурност . Значи въпреки всичко като има национална сигурност, има и Държавна организация за национална сигурност, която от самото начало е стояла встрани, а в този момент се пробва да потвърди, че и тя е знаела, и тя е взела участие. Едно е да знае, друго е да взе участие и трето - да разкрие ", сподели Гебрев.
 Бойко Ноев: Русия заличава следите на отровителите на Гебрев и Скрипал
Бойко Ноев: Русия заличава следите на отровителите на Гебрев и Скрипал

Отровата е сходна на „ новичок “…

Той посочи, че и на другите натровени са били направени проучвания. Резултатите от проучванията постоянно са били в болничното заведение, в която е бил и той. Фактът, че никой не се поинтересувал единствено приказва за равнището на следствието, както и че всичко беше оставено да се проверяват от Столична дирекция на вътрешните работи, сподели Гебрев.

" Този случай завърши публично през 2016-а със умозаключение, че не може да бъде открито нищо, а през 2017-а аз съм желал пред Столична дирекция на вътрешните работи дознателят да продължи въпросното следствие , само че по всяка възможност не е получил позволение от наблюдаващия прокурор и то не е траяло ", посочи Емилиян Гебрев за своя проблем. Той разясни, че през 2018 година е писал отново до основния прокурор.

" Това беше един опит за всеобщо ликвидиране и това, че някои хора не са обърнали внимание на него, не значи, че не би трябвало да се продължи и да се обясни ", акцентира оръжейният търговец и разясни, че през 2015-а, когато е бил токсичен, самичък е стигнал до Военна болница благодарение на своя водач откакто е вечерял с другари.

" Крайно време е да се спре да се спекулира с тези хора, които са мои другари от 20 години - били са другари и сега са ми другари, с които аз работя ", сподели Гебрев, който прави прилика сред своя случай и натравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал.

" През 2015 година думата " Новичок " не съществуваше - тя се появи едвам през 2018 година и заради тази причина 2015-а не е имало по какъв начин, най-малкото аз, да споделям, че това е " Новичок ", сподели Гебрев. По думите му няма по какъв начин лабораторията, която е направила характерните проучвания, да е споделила, че това е " Новичок " и че това е бойно отровно вещество, сподели Гебрев.

По думите му едвам през 2019 година следва включването на така наречен гама " Новичок " от Организацията за отбрана от химическите оръжия в листата на бойните отровни субстанции.

" Симптомите са идентични, което значи, че опитът за нападение е осъществен по един и същи метод или най-малкото употребявайки едно и също вещество ", счита оръжейният търговец.

Той посочи, че по случая " Скрипал " Англия е потърсила от Международната организация за отбрана от химическите оръжия " подпомагане и помощ ", за разлика от България.

Самият Емилиян Гебрев преди месец е написал писмо до Министерство на външните работи да сезират тази организация, да желаят подпомагане от нея. Резултатът - " до ден сегашен безусловно нищо не е направено ", сподели той.

Той дефинира като " несериозно " спекулациите към храната, която е била употребявана на въпросната маса и то щом става дума " за едно всеобщо ликвидиране на трима души на три разнообразни места по друго време ".

" По това изявление можете да прецените за осъщественото следствие и за равнището на информацията, която е набрана, а пък да не приказваме, че аз самият в никакъв случай през живота си не съм ял рукола и от 2014 година до 1 януари 2017-а година по чисто здравословни аргументи ми е било неразрешено да пия кафе и аз не съм пил кафе ", изясни Гебрев във връзка мненията, че е допустимо в кафето от кафемашината му да е имало отровно вещество.

" Това е смешно нещо - от тази кафемашина са пили доста хора, което значи, че всички те би трябвало да са натръшкани в болничното заведение, в която бях и аз ", сподели оръжейният предприемач.

Относно европейското следствие по случая никой не го е търсил, в това число и никой от английските служби, пристигнали в България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР