Разследващите изчезването на самолета от полет MH370 на Малайзийските авиолинии

...
Разследващите изчезването на самолета от полет MH370 на Малайзийските авиолинии
Коментари Харесай

Историята с малайзийския самолет-фантом се превръща в мистерията на века! Скандален финален доклад на разследващите

Разследващите изгубването на самолета от полет MH370 на Малайзийските авиолинии разгласиха през днешния ден окончателния си отчет от 400 страници. В него по този начин и не излиза наяве какво се е случило със самолета-фантом, който изчезна на 8 март 2014 година на път от Куала Лумпур към Пекин, оповестява „ Дейли Мейл ".

Властите в Малайзия оповестиха, че Боингът, с 239 души на борда, ръчно е бил отклонен от маршрута си, а не поради техническа нередовност, както се смяташе. Това значи, че те не могат да изключат версията, че той е бил похитен.

Гневните родственици на изчезналите пасажери са недоволни от отговорите и упрекнаха управляващите в непросветеност. Разследването продължи с години, само че по този начин и не стана ясно какво тъкмо се е случило с изчезналия аероплан.

Днес публично малайзийските управляващи заявих, че не могат да дефинират повода за изгубването. В отчета са посочени и неточности в протокола и напътствията за полетите.

Главният проверяващ Кок Су Хон съобщи, че проби са потвърдили, че самолетът е извърнат с ръчно ръководство и че „ не можем да изключим опцията за непозволена интервенция от трета страна “.

„ Можем да заключим, че MH370 е направил противоположен завой и този завой не е бил поради особеност в механичната система. Завоят не е изработен при автопилот, а при ръчно ръководство “, добави той.

„ Толкова е разочароващо. Няма нищо ново в отчета. Тези, които дадоха конференцията от министерството на превоза, не можеха да дадат отговори, защото не те са писали отчета “, съобщи Интан Маизура Отман, чийто брачен партньор е бил стюард на борда на Боинга.

Тя добави, че срещата сред фамилиите и служителите се е трансформирала в „ напревара по крещене “, откакто напрежението ескалирало.

Една от фрапиращите неточности, които 19-членният екип от проверяващи е разкрил, е на въздушния надзор на Виетнам. От там не са реагирали съответно, когато самолетът влезнал във виетнамското въздушно пространство и липсващ от радарите. Те не са стартирали процедурата за незабавни случаи, което е забавило началото на издирвателната и избавителната интервенция.




Припомняме хронологията на събитията:

8 март 2014: Полет MH370 на „ Malaysia Airlines” излетява към Пекин. Самолетът губи връзка по-малко от час по-късно без да е изпращал сигнал за злополучие или някакво известие. Първоначално го търсят в Южно Китайско море.

15 март 2015: След като се появява доказателство, че самолетът се е отклонил на юг, фокусът се реалокира към Индийския океан.

Юли 2015: Големи части парчета изплуват на остров Реюниън в Индийския океан, източно от Мадагаскар.

Януари 2017: Правителствата на Австралия, Малайзия и Китай афишират, че приключват формалното търсене, откакто не са разкрили нищо в зоната, където се смята, че самолетът се е разрушил.

Януари 2018: Под натиска на родственици Малайзия подписва съглашение с частна компания да възобнови търсенето. “Ocean Infinity” се съгласява да работи без пари, само че да получи премия от 70 млн. $, в случай че открие отломките.

Май 2018: Лошото време прави търсенето в региона невероятно и поставя завършек на диренето. Малайзия споделя, че няма проекти да го възобнови.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР