Разследващите екипи на ОЗХО (Организацията за забрана на химическите оръжия)

...
Разследващите екипи на ОЗХО (Организацията за забрана на химическите оръжия)
Коментари Харесай

Разследващите екипи на ОЗХО влязоха в сирийският град Дума

Разследващите екипи на ОЗХО (Организацията за възбрана на химическите оръжия) влязоха в сирийският град Дума, съобщи локална сирийска медия. Там в хипотетична химическа офанзива преди 10 дни починаха десетки.
Вчера от ОЗХО оповестиха, че екипите не могат да влязат в Дума, защото са спрени от сирийските и съветските военни сили, които обясниха, че не могат да обезпечат сигурността на екипите. По-късно съветски източници оповестиха, че специалистите от ОЗХО ще дойдат в град Дума през днешния ден. Според източниците става въпрос за 9 души.
По-рано Съединени американски щати упрекна Русия, че може би е била на мястото на хипотетичната химическа офанзива, „ манипулирайки доказателства”, съобщи посланикът на Съединени американски щати пред ОЗХО. „ Това е нашето схващане. Руснаците може би са посетили мястото на офанзивата. Ние сме загрижени, че те са го трансформирали (мястото на атаката), с цел да попречат на следствието на ОЗХО”, заяви Кен Лард по време на диалозите на срещата на ОЗХО.
Днес френският министър на външните работи разгласи, че е „ доста евентуално доказателствата и съществени детайли нужни за следствието да изчезнат от местността, която е напълно следена от армиите на Русия и Сирия”, съобщи БГНЕС.
А представителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи: " Ние считаме, че сходни обвинявания против Русия са безпочвени ", като добави, че Москва поддържа " безпристрастното следствие “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР