Разследващи в Европа и Съединените щати успяха заедно да нанесат

...
Разследващи в Европа и Съединените щати успяха заедно да нанесат
Коментари Харесай

Разследващи от САЩ и Европа разбиха интернет платформа за нелегална търговия

Разследващи в Европа и Съединените щати съумяха дружно да нанесат удар против незаконната търговия и трафик в тъмната част от интернет, наречена " даркнет ". Обикновените ползватели нямат достъп до него. В Германия са били арестувани трима души. Грози ги затвор от 15 години за незаконна търговия с дрога, шпионски стратегии и откраднати данни.

Името на онлайн платформата, в която са търгували арестуваните, звучи съществено - " Уолстрийт маркет ". Зад него обаче се крият 63 оферти на опиати, номера на откраднати кредитни карти или програмен продукт за престъпни закононарушения. Трима германци стоят зад това начинание. Ползватели с над 1 млн. акаунта са се записали в платформата за - противозаконна търговия по целия свят.
Юлия Бусвайлер, основна прокуратура - Франкфурт: Не единствено немски ползватели са упражнявали активност в тази платформа. В хода на следствията бяха разкрити доста дейни търговци на упойващи субстанции в Америка, които към този момент са арестувани.
Единият от сървърите на платформата беше открит в Румъния. Германците, които са спечелели към 1 млн евро, ще бъдат съдени за съучастие, тъй като развиването на такава платформа сега не е наказуемо. Законова дупка, която камарата на провинциите в Германия желае да затвори.

Проблемът за някои правозащници обаче е, че в така наречен „ даркнет “ имат опция анонимно да обменят документи и материали публицисти и дисиденти в диктаторски режими.
 ​Белгийската полиция ще патрулира в интернет, както в реалността​ ​Белгийската полиция ще патрулира в интернет, както в реалността​
Министърът на вътрешните работи на Белгия Ян Ямбон заяви, че е належащо полицията да следи интернет по същия метод, както обезпечава реда в действителния...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР