Разследващ полицай от Първо РПУ в Бургас, а не следовател,

...
Разследващ полицай от Първо РПУ в Бургас, а не следовател,
Коментари Харесай

Аутопсията на младата сервитьорка, издъхнала внезапно в Бургас, разкри страшни неща!

Разследващ служител на реда от Първо РПУ в Бургас, а не следовател, както е по закон, работи по случая с умрялата нощес на работното си място сервитьорка. БЛИЦ напомня, че през вчерашния ден към 19,50 часа на телефон 112 е подаден сигнал, че младо момиче, застъпило втора промяна, е припаднало по време на работа. Линейката е пристигнала в границите на няколко минути, само че макар напъните на незабавните медици, те не са съумели да спасят сервитьорката.

Смъртта е вследствие от здравословен проблем са посочили резултатите от аутопсията, оповестиха от ОДМВР-Бургас.

Междувременно стана ясно, че 21-годишната Мария е имала болно сърце и няколко прекарани микроинфаркта. Това открили правосъдни медици след аутопсията.

Младата жена е страдала от тъй наречените хипертонично сърце, в резултат на нелекувана есенциална /първична-б.а./ хипертония, обясниха медици.

Сърцето й било с размерите на два мъжки юмрука. Във съдбовния ден то просто спряло, а дамата издъхнала за минута.

Министерство на вътрешните работи за нещастието с младата сервитьорка, издъхнала ненадейно пред клиенти в Бургас

Сигналът за случая е подаден и на дежурния нощес следовател, който обаче отказал да се заеме със случая и по тази причина на място бил изпратен проверяващ служител на реда от Първо РПУ, твърди Флагман.бг.

Законът е безапелационен. Когато имаме гибел по време на работа, казусът се поема от следовател. Каква е повода за съдбовния излаз се открива от правосъдния доктор.

По-късно излиза наяве, че момичето е имало здравословен проблем и той е довел до съдбовния излаз. Но в началния стадий на следствие повода не е била несъмнено открита. Може да е изтощеност, може да е друго. В случая дежурният следовател, който е отказал да поеме случая, а те доста постоянно отхвърлят, е нарушил закона. Следователите вземат големи заплати, по тази причина би трябвало да ги заслужат, а не да трансферират отговорностите си на полицията, разясняват адвокати.

Според тълкувателно решение на Апелативния съд, разглеждал сходен проблем след гибелта на филипински моряк на съветски транспортен съд, дебаркирал в Бургас, следствието на смъртен случай през работно време е обвързване на следствената работа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР