Разследванията за намесата на Русия в изборите в САЩ и

...
Разследванията за намесата на Русия в изборите в САЩ и
Коментари Харесай

Русия и Тръмп: сериал в четири сезона

Разследванията за намесата на Русия в изборите в Съединени американски щати и дали акцията на Тръмп е била съгласувана с Кремъл не престават да са източник на ежедневни вести и драма, почтени за филм, разяснява бТВ.

Ако погледнем цялата картина, сюжетът е по-завладяващ от хитов сериал.

32 души досега са упрекнати от специфичния прокурор Робърт Мълър, разследващ намесата на Русия в изборите през 2016 година

Кореспондентите на Би Би Си във Вашингтон и Лондон Раджини Вайдианатън и Роланд Хюз изпревариха холивудските сценаристи, като описаха в детайлности по какъв начин би изглеждал абсурдът на дребния екран. 

Първи сезон – ИЗБОРИТЕ

Това е сезонът, в който телевизионната звезда Доналд Тръмп заема централно място в личната си политическа драма, като започва президентска акция. Краят на този сезон оставя публиката в с напрежение очакване – може ли Тръмп въпреки всичко да завоюва?

Основна сюжетна линия: Докато Тръмп е ангажиран да прекосява страната в печелене на гласове, американските разследващи служби споделят, че Русия е проникнала в имейлите на съперниците му от Демократическата партия.

Въпросът е за какво? Дали Кремъл се пробва да промени изхода от изборите и какво знае Тръмп и неговата акция?

Мениджърът – Пол Манафорт

Ръководителят на предзиборната акция на Тръмп е заставен да напусне поста, поради връзките си с съветски олигарси и Украйна.

Основна сюжетна линия: Пол Манафорт прекара повече от десетилетие като политически съветник в Украйна. Оттегля се от акцията през август 2016 година, откакто е упрекнат, че има връзки с проруски групи там.

В трети сезон ФБР обискира дома му и в последна сметка той е упрекнат. Манафорт е изправен пред две федерални наказателни каузи – първото, по обвинявания в пране на пари и нелегално лобиране, би трябвало да стартира през септември. Другото, което е за данъчни измами, започва този месец. Той отхвърля всички обвинявания.

Момчето на шефа – Доналд Тръмп-младши

Това е най-големият наследник на президента, който се среща с руснаците. Въпросът е за какво?

Основна сюжетна линия: Доналд Тръмп-младши, зетят на президента Джаред Къшнър и шефът на предизборната му акция Пол Манафорт се срещат с съветската адвокатка Наталия Веселницкая в " Тръмп тауър " в Ню Йорк през юни 2016 година

Тази сцена е ключ към огромна част от сюжета, тъй като повдига няколко съществени въпроса: Съгласувана ли е акцията с задгранично държавно управление? Защо Тръмп-младши се е съгласил на срещата?

Втори сезон – ПРЕХОДЪТ

Доналд Тръмп обърква всички анализатори като печели изборите. Но преходът е толкоз занимателен, колкото и сезонът преди него, защото Тръмп избира кабинета си, въвеждайки основни герои. Сезонът свършва, когато Тръмп поставя президентска клетва в студена януарска заран, само че обратите предстоят.

Генералът – Майкъл Флин

Бившият консултант по националната сигурност подава оставка, откакто е упрекнат в неистина.

Основна сюжетна линия: Флин влиза в основна роля през декември 2016 година, когато приказва с съветския дипломат Сергей Кисляк. На 1 декември 2017 година се признава за отговорен за " подправено, измислено и лъжливо изказване " пред ФБР за това, което той и Кисляк са обсъждали.

Става най-високопоставеният чиновник, измамен под отговорност за връзките сред предизборния щаб и Русия. Разследването стига до вътрешния кръг на Тръмп.

Посланикът – Сергей Кисляк

Много пътища в тази драма водят към Сергей Кисляк, радостна и харизматична фигура, която до юли 2017 година е дипломат на Русия във Вашингтон.

Основна сюжетна линия: Ролята на Кисляк остава неразбираема. Той обаче се появява няколко пъти, главно около срещите си с други основни герои, измежду които Майкъл Флин и Джеф Сешънс. Въпросите на следователите са – за какво те са били привлечени от него и какво е било казано на тези срещи?

Министър на правораздаването и основен прокурор на Съединени американски щати Сешънс става първият член на кабинета на Тръмп, разпитан от специалния прокурор Робърт Мълър.

Основна сюжетна линия: Отново, срещата му с съветския дипломат Сергей Кисляк и въпросителните, които остават след тези диалози.

Трети сезон – ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

Тук драмата се разпростира и всички сюжетни линии се събират в едно. Много от второстепенните герои от Първи сезон се връщат за възмездие и играта загрубява. Освен това, се намесва и полицията.

Руски юрист с ужасяваща известност, през април тя призна в изявление за NBC News, че е " осведомител " на съветския основен прокурор.  

Основна сюжетна линия: Има дребна, само че решаваща роля. Тя е тази, с която се срещат Доналд Тръмп-младши, Джаред Къшнър и Манафорт. Твърди се, че предложила компромати против акцията на демократите и Хилари Клинтън.

Женен за дъщерята на Тръмп Иванка и назначен от президента за старши консултант, Къшнър е воин, който се вижда, само че рядко се чува.

Основна сюжетна линия: Контактите му с руснаците по време на предизборната акция доведоха до следствие против него.

По мотив въпросната среща с съветската адвокатка споделя, че толкоз го отегчила, че пуснал смс на асистента си да му се обади, с цел да може да си тръгне.

Герой, който не издава доста за себе си, само че има голяма персонална роля в тази история.

Основна сюжетна линия: За първи път влиза в драмата в Първи сезон, когато като началник на ФБР стартира ново следствие на имейлите на Хилари Клинтън, единствено седмици преди изборите. Демократите го упрекват за загубата си, републиканците го приветстват като воин.

Но в Трети сезон Тръмп го уволнява. Като в същинска тв драма той научава, че е отсранен от поста, до момента в който гледа вести. Показанията му пред Сената са едни от най-силните подиуми до момента. Под клетва той признава, че бил помолен да обещае преданост на президента, само че отказал.

Тръмп изискал от Коми и да спре следствието против Майкъл Флин – воин, който към момента има доста за откриване и не е ясно по кое време още веднъж ще влезе в основната роля.

Герой с доста власт, само че без основна роля.

Основна сюжетна линия: Човекът, който може да реши ориста на президентството на Тръмп. С екип от повече от 15 юристи, той работи безшумно зад кулисите и натрупа доказателства.

Ще играе огромна роля в започналия Четвърти сезон – БИТКАТА НА ЗАКОНА. След първите обвинявания, гневът на президента против следствието нараства, само че следователите не престават да кръжат към забърканите в абсурда. Развръзката следва.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР