Разследванията и по двете досъдебни производства срещу Иво Прокопиев нямат

...
Разследванията и по двете досъдебни производства срещу Иво Прокопиев нямат
Коментари Харесай

Гл. прокурор отхвърля версията, че разследват Прокопиев заради вестниците му

Разследванията и по двете досъдебни производства против Иво Прокопиев нямат нищо общо с издателската му активност, изрично съобщи през днешния ден пред кореспонденти в Пловдив основният прокурор Сотир Цацаров. „ Разследванията вървят във връзка с лицата, за които има данни, че са направили закононарушения и не искам да разясня изказванията им, каквото е това на господин Прокопиев ", добави основният прокурор.

„ Обвиненията имат общо с бизнес, имат общо с приватизация. Когато преди години са се случвали събития с предприятието „ Каолин ", или със съответни залежи за такива потребни изкопаеми и съответна приватизация на територията на Разград, а в следствие и с други покупко-продажби, не мисля, че някой е издавал нещо. И не мисля, че някой би трябвало да разсъждава, че може да издава вестник и да е притежател на уебсайт и затова всяко посягане против него е посягане против свободата на словото ", добави Сотир Цацаров. Той още един път акцентира, че „ Каолин " няма нищо общо със свободата на словото, няма общо и с издателската активност на обвинения Иво Прокопиев.

Главният прокурор разяснява още, че продължава издирването и на пловдивските предприемачи Арабаджиеви, което на процедура към този момент е в ръцете на френските управляващи. „ Това, което е трябвало, ние сме го създали, а издирването им е в ръцете на непознатите управляващи ", сподели още Цацаров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР