Разследваният за неправомерно разходване на средства за ремонта на Националния

...
Разследваният за неправомерно разходване на средства за ремонта на Националния
Коментари Харесай

Депутатите изслушват Мирослав Боршош и Деница Златева за НДК

Разследваният за непозволено разходване на средства за ремонта на Националния замък на културата някогашен негов изпълнителен шеф Мирослав Боршош и служебният вицепремиер за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ще бъдат изслушани от парламентарната анкетна комисия по тематиката през днешния ден (24 юли). Заседанието е планувано за 14:00 часа в Зала ”Запад” на Народното събрание, съобщи БГНЕС.
Предстоящото съвещание на особено основаната за определяне на обстоятелства и условия при разходването на средства, предоставени целево на НДК се чака с висок интерес, поради изказванията на министри от сегашния кабинет, съгласно които като отраслов вицепремиер Деница Златева е заверила доклад на Мирослав Боршош, в който не са открити нарушавания. Серия от инспекции, част от които към момента не са завършили, обаче, откриха редица нередности при ръководството на държавното сдружение. Факт е, че като принципал на НДК, по време на късия си мандат на вицепремиер Златева смени членовете на Съвета на шефовете на НДК, само че не и Боршош.
След привличането на Боршош като обвинен, стана ясно, че прокуратурата разпитва настоящи и някогашни министри, които в разнообразни интервала са имали отношение към ръководството на НДК. Като към този момент проверяващите не изключват хипотезата кръгът от обвинени да бъде уголемен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР