Разследването започнало, след като вчера около обяд жена потърсила съдействие

...
Разследването започнало, след като вчера около обяд жена потърсила съдействие
Коментари Харесай

Син рецидивист уби баща си в Нови пазар

Разследването почнало, откакто през вчерашния ден към обяд жена потърсила подпомагане в полицейското ръководство в Нови пазар. Пред криминалисти споделила, че е обезпокоена, защото брачният партньор ѝ, който живеел в фамилен парцел в село край града дружно с 35-годишния им наследник, не отговарял на телефонни позвънявания. Веднага към адреса били ориентирани екипи на районно управление (на МВР) - Нови пазар, които открили нанесени вреди в пристройка към къщата и разхвърляни в двора принадлежности, домашно имущество и техника, а в една от стаите - безжизнено тяло на възрастния мъж.

Случаят незабавно бил докладван на дежурен прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен, под чиито инструкции траяли процесуално-следствените дейности на криминалистите от регионалната дирекция. На място пристигнали шефът на ОДМВР - Шумен старши комисар Георги Гендов, административният началник и областен прокурор Орлин Куздов, наблюдаващият прокурор Павлин Вълчев и правосъдният доктор доктор Владимир Владов. При осъществения оглед било изяснено, че гибелта е настъпила в резултат на голям брой контузии в региона на главата и тялото на мъжа. Иззети и приобщени са голям брой материални доказателства. Паралелно с това криминалисти от районно управление (на МВР) - Нови пазар подхванали дейни дейности за определяне на възможния причинител и час по-късно в полицейския арест бил арестуван синът на жертвата - престъпно проявен и разследван за владеене на наркотични субстанции и техни аналози, за блудничество, обири, осъждан за ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции.

Назначени са разнообразни правосъдни експертизи, разпитани са очевидци. Работата по документиране на формираното досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 116 от Наказателен кодекс продължава под управлението на окръжната прокуратура в Шумен.

Подробности за подхванатите дейности по случая, довели до бързото определяне и задържане на причинителя на тежкото закононарушение, оповестиха на брифинг шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен старши комисар Георги Гендов и окръжният прокурор Орлин Куздов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР