Разследването (за руската намеса в президентските избори през 2016 -

...
Разследването (за руската намеса в президентските избори през 2016 -
Коментари Харесай

Покъртителен провал

" Разследването (за съветската интервенция в президентските избори през 2016 - бел. ред.) е злополука за нашата страна. Няма такава интервенция и всички го знаят. Основното е - ние обсъдихме това също - нула интервенция ", сподели Доналд Тръмп на конференцията с Путин в понеделник. " Казах, че не виждам причина Русия да стои зад хакерските офанзиви, а желаех да кажа, че не виждам причина да не стои зад тези дейности ", съобщи той във вторник.

© LEAH MILLIS Реакции в Съединени американски щати на държанието на президента Доналд Тръмп на конференцията с съветския му сътрудник Владимир Путин в Хелзинки
Фотограф: HO [Reuters] Още по тематиката
Тръмп се отметна от думите си в поддръжка на Русия и призна интервенция на Москва в изборите

Президентът изясни, че е сбъркал в изказването си една дума, която напълно е трансформирала смисъла
18 юли 2018
Цунами от рецензии против Тръмп след срещата с Путин

Президентът на Съединени американски щати е упрекнат в " измяна ", тъй като отбрани Москва във връзка обвиняванията за вмешателство в американските избори
17 юли 2018 (с портретче) Джон Маккейн, сенатор републиканец, отпред на комисията за въоръжените сили: Пресконференцията в Хелзинки беше една от най-позорните изяви на американски президент в историята. Трудно е да се изчислят вредите, които президентът Тръмп нанесе поради с наивността, егоцентризма си, лъжливата равностойност и благосклонността си към автократите. Но е несъмнено, че срещата в Хелзинки е трагична неточност. Тръмп потвърди, че освен е некадърен, само че и не желае да се изправи против Путин. Двамата говореха като по общ сюжет, откакто президентът умишлено избра да пази тиранина от въпросите на свободната преса, осигурявайки му невиждана платформа, от която да сипе неистини и агитация към света. Този трогателен неуспех не е единствено илюстрация на заплахите от незадоволителната подготовка и липса на опит. Това е съзнателен избор на президент, решен да следва до дъно заблудите си за топлите връзки с режима на Путин, пренебрегвайки същността му - принудително неуважение на суверенитета на съседите, съучастието в изтреблението на сирийския народ, нарушавания на интернационалните контракти и акцията против демократичните институции в целия свят. Пресконференцията, последвала безотговорното държание на президента по отношение на най-близките ни другари и съдружници в Европа, е проваляне в историята на Белия дом. Никога до момента президент не се е държал толкоз тъпо и унизително пред тиранин. Тръмп освен не сподели нищо за един действителен съперник, само че, говорейки за Америка, не отбрани нищо от това, което ни вършат такива, каквито сме—република на свободни хора, отдадени на идеята на свободата вкъщи и по света.
Пол Райън, републиканец, ръководител на Конгреса : Няма никакво подозрение, че Русия се е намесила в изборите ни. Не съществува и морално тъждество сред Съединени американски щати и Русия, която остава враждебна към нашите съществени полезности и идеали. Съединени американски щати би трябвало да я държат виновна за подлите й офанзиви против демокрацията. Нанси Пелоси, водач на демократите в Конгреса : Слабостта на Тръмп пред Путин беше срамна. И потвърждава, че руснаците държат с нещо президента - персонално, финансово или политическо. Това е печален ден за Америка и за всички западни демокрации. Арнолд Шварценегер, артист и някогашен губернатор на Калифорния, републиканец

Президент Тръмп, беше ми неловко да виждам по какъв начин стоите до Путин като сварен макарон и като недоразвит почитател. Чудех се по кое време ще го помолите за подпис или да си извършите селфи.
Мич Макконъл, водач на републиканците в Сената : Отново го споделям - руснаците не са наши другари и аз изцяло имам вяра на оценката на нашата разследваща общественост. Уил Хърд, конгресмен републиканец : През кариерата си в Централно разузнавателно управление на САЩ съм виждал съветското разузнаване да манипулира доста хора, само че в никакъв случай не ми е минавало през мозъка, че президентът на Съединени американски щати може да е измежду тях. Чък Шумър, водач на демократите в Сената : Президентът застана на страната на Владимир Путин против единомислещите заключения на правораздаването и службите на Съединени американски щати. Сега милиони американци ще се питат дали Путин не крие в ръкава си неща, които могат да му навредят.
Крис Евънс

артист, известен с ролята си на Капитан Америка:

Нямам думи, беше срам. Срам и за всеки, който отхвърля намесата на Русия в демокрацията ни в името на политическото благополучие на Тръмп
Джеф Флейк, сенатор републиканец : Не съм мислел, че ще доживея деня, в който американски президент ще застане до съветския и ще упрекна Съединени американски щати поради съветската експанзия. Тръмп взе страната на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Това е позор.

Джон Бренан, някогашен шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ : Пресконференцията на Тръмп с Путин беше нито повече, нито по-малко изменничество. Той е напряко в джоба на Путин.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР