Разследването за отстраняване на американския президент Доналд Тръмп навлезе в

...
Разследването за отстраняване на американския президент Доналд Тръмп навлезе в
Коментари Харесай

Започна първото публично изслушване по процедурата за импийчмънт на Тръмп

Разследването за премахване на американския президент Доналд Тръмп навлезе в нова фаза. Двама дипломати дадоха показания пред Комисията по разузнаването на Камарата на представителите в Конгреса. Свидетелствата им бяха излъчени директно по малкия екран. С началото на обществените чувания американската общност ще може да следи онлайн решаването на ориста на президента и то по време на предизборна акция.

Пред погледите на многомилионна публика, показанията за проблема, който заплаши ръководството на президента Тръмп, звучат друго.

Сега въпросът е не какви са юридическите аспекти, а на кое американците ще повярват, тъкмо година преди изборите за идващия президент на страната.

Целта е да се откри дали Доналд Тръмп е злоупотребил с президентската си власт, като е изискал от украинския водач Зеленски Киев да проверява сина на политическия му конкурент Джо Байдън за да извлече политически дивиденти в конкуренцията за Белия дом.

Пред комисията се изправиха Уилям Тейлър, изпълняващ длъжността дипломат в Украйна и Джордж Кент - заместител - асистент държавен секретар по Европа и Евразия. И двамата към този момент са изразявали паниката си от дейностите на президента спряма Украйна.

Уилям Тейлър е награждаван деец от Виетнам, служил при всички администрации от Рейгън до през днешния ден и някогашен дипломат в Киев, който през май беше изпратен още веднъж да оглави задачата.Тейлър очерта значимостта на стратегическото партньорство с Украйна, която назова страна на фронтовата линия, изправена против новите прояви на експанзия на Русия.
Уилям Тейлър, изп. длъжността дипломат на Съединени американски щати в Украйна: Както комисията знае и както написах, прекъсването на американска военна помощ в подмяна на подпомагане за вътрешна политическа акция в Съединените щати, би било полуда. Вярвах го тогава, имам вяра го и в този момент.
Тейлър акцентира, че американските администрации постоянно са били великодушни в помощта си към Украйна - като от 2014 година тя възлиза на 1.6 млрд $, а в това време и демократи, и републикаци са подкрепили глобите против Русия поради нахлуването й в Украйна. Стратегията на републиканците е да отхвърлят, че президента е направил корист.
Девин Нунес, конгресмен - републиканец: Днес ставаме очевидци на излъчено по малкия екран театрално зрелище, проведено от демократите.
След края на чуването, президентът Тръмп го назова " лов на вещици ".

Камарата на представителите би трябвало да реши дали да утвърди обвиняванията против Тръмп. Ако това се случи следствието за отстраняването му ще се трансферира в Сената, където републиканците имт болшинство.

Това е четвъртият случай на импийчмънт в американската история, само че за първи път следствието е обвързвано с външната политика.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР